Daca la preluarea unei asociatii balanta nu este corecta (mi-a inversat activul cu pasivul ) , registru de casa este complect pe langa balanta .Nu exista registrele prevazute in lege , alta balanta nu mai exista in trecut ,cum trebuie sa procedez?
Nu mi se pare corect sa refac eu balanta , am incercat sa fac balanta corect pt mine ca sa inteleg ce este acolo si iese diferenta 20 000 Ron (minus) In registru de casa soldul final este cu minus (ex -11245) .Eu intreb d p d v juridic ce pot sa fac pt ca fostul administrator a plecat din tara iau eu sunt cu toate aceste neclaritati pe cap .Mentionez ca nu am semnat pv de preluarea gestiunii .Multumesc
Ati fost angajat ca administrator?
Cineva trebuia sa va predea cat de cat ceva. Ce anuma ati preluat?
Daca, de exemplu, fostul administrator a disparut, presedintele a gasit in sociatie cateva acte. E bine, exista un punct sau mai multe de sprijin. Presedintele, cenzorul, poate un membru al comitetului impreuna cu noul administrator pot sa verifice, sa refaca documentatia si sa o aduca la zi in cateva zile sau cateva saptamani.
Pana atunci dumneavoastra incepeti un registru de casa nou unde consemnati sold initial suma de bani ce ati primit-o efectiv in mana la preluarea csieriei (un leu, 520 lei su zero lei). Faceti incasari si plati normal evidentiindu-le in registrul nou de casa.
Atunci cand terminati verificarile, soldul gasit in vechiul registru se regleaza cu soldul din noul registru. Ceea ce se constata se consemneaza intr-un proces verbal, se semneaza de cei ce au efectuat verificarea... In functie de rezultat discutam dupa aceea.