avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe perioada determinata

Buna ziua,

As avea o intrebare legata de art. 82 alin. (4) Codul Muncii, in cadrul acestuia stipulandu-se ca intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata. Acest aspect vizeaza si actele aditionale de modificare ale contractului prin prelungirea acestuia cu o anumita perioada determinata, intelegand prin aceasta ca pot fi incheiate inca 2 acte aditionale, dupa care salariatului trebuie sa i se faca contract pe perioada nedeterminata?

De asemenea, pentru contractele pe perioada determinata se aplica si dispozitiile privitoare la perioada de proba maxima de 90 de zile calendaristice?

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
Laura_Lau, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 7 Aprilie 2014
Ce spuneti dvs este cu totul altceva, prelungirea se face prin act aditional incheiat anterior expirarii si nu printr-un CIM nou. El se poate prelungi de oricate ori este nevoie fara a se depasi limita de 36 de luni pentru un CIM pe perioada determinata.
Referitor la perioada de proba, conform :
Art. 85. [durata perioadei de probă în cazul contractului individual de muncă pe durată determinată]
Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaţilor încadraţi în funcţii de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.
Multumesc frumos pentru raspuns acum imi este mai clara diferenta intre act aditional si CIM nou incheiat.
Asadar perioada de 90 zile calendaristice se aplica numai in cazul contractelor pe perioada nedeterminata, am inteles bine?
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
Laura_Lau, utilizator
Ati intele bine ca, numai in cazul c.i.m. incheiate pe durata nedeterminata perioada de proba poate fi de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba cim tarchi tarchi Am avut CIM pe timp determinat cu perioada de proba de 90 de zile ,pana la data de 28/02/2013,zi in care a fost facut un alt CIM pe timp nedeterminat,In noul ... (vezi toată discuția)
Cim si contract voluntariat florenta_22 florenta_22 1.Pe cate zile se poate face un CIM cu norma intreaga se poate pe perioada de proba maxima? Dar un contract de voluntariat pe ce perioada se poate incheia? 2. ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba CARLAN NELI CARLAN NELI Am o intrebare. S-a schimbat intre timp numarul de zile la "perioada de proba"din contractul individual de munca. Va multumesc. (vezi toată discuția)