avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa 16 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa 16 ani

Buna ziua,sintem 6 frati si in urma decesului mamei noastre in anul 1998 am mostenit un apartament cu 2 camere in mediul rural care se vinde cu aproximativ 20000 de euro.Nu a fost facuta succesiunea si va rugam daca se poate sa ne spuneti cum sa procedam pentru a-l putea vinde si cit ne costa succesiunea.Mama noastra a fost singurul proprietar.





























Cel mai recent răspuns: dutaduta , utilizator 00:58, 7 Aprilie 2014
Mergeti la un notar de pe raza judecatoriei unde dfuncta a avut ultimul domiciliu. Dezbateti succesiunea intabulati imobilul si apoi vindeti,
Scuze de intrerupere,nu se poate sa aflu aici si taxa pentru succesiune?
Nu. Mergeti la notarul competent si va va calcula. Ce tb sa stiti este. Ca pe langa onorariul notarului se va mai incasa de acesta impozitul catre stat in valoare de 1% calculat in functie de valoarea bunurilor din masa succesorala. Datorati acest impozit pt ca nu ati dezbatut succesiunea in termen de doi ani de la deces.
Multumesc pentru raspuns.Mai am o nelamurire.Sintem o familie dar nu avem copii.Am facut un testament la un birou notarial in anul 1996 prin care la decesul unuia dintre soti lasam celuilalt toate bunurile mobile si imobile.Avind frati si nepoti de ambele parti,s-ar putea sa fie atacabil acest testament?Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Sper ca ati facut doua testamente separate, adica sotia un testament, iar dvs altul, doua acte separate, daca este asa nu este nicio problema, fratii si nepotii nu sunt mostenitori rezervatari.

Alte discuții în legătură

Mostenire casa parinteasca. buna ziua. am si eu o intrebare pentru dvs. suntem o familie ... JulienJulien JulienJulien Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru dvs. Suntem o familie fara copii si locuim in casa mostenita de la parintii mei care au decedat.Eu mai am doi frati. Am ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)