avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca

in urma conditiilor grele de munca am capatat o hernie de disc , cum pot actiona in instanta angajatorul?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:31, 7 Aprilie 2014
Buna dimineata!

Hernia de disc poate fi considerata, eventual, boala profesionala nu accident de munca. Vedeti daca va incadrati sau nu la boala profesionala.
Evenimentul trebuie cercetat, dupa caz, de catre firma/ ITM/ DSP.
In baza documentelor de cercetare si a certificateler medicale/ fiselor de urmarire medicala, dupa caz, puteti actiona firma in instanta de judecata si solicita daune morale si/ sau daune morale.
Evenimentul produs, suspectat ca fiind boala profesionala se cerceteaza de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, care intocmeste formularul BP 1 prin care anunta Directia d esanatate publica (DSP). DSP poate declara evenimentul ca boala profesionala (BP), dupa cercetari suplimentare, daca intocmeste BP 2 prin care anunta Institutul de sanatate publica Buc. pentru a fi inregistrat in Registrul national al BP.
Daca evenimentul s-a produs ca urmare a unei cauze acute, atunci evenimentul declarat ca BP se cerceteaza si ca accident de munca (AM) de catre ITM. In urma cercetarii ca AM firma completeaza formualrul FIAM care se trimite de catre firma si la Casa teritoriala de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa fiam ContSters493469 ContSters493469 Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM? (vezi toată discuția)
Catalogare boala profesionala BANGHEORGHE BANGHEORGHE in cazul unei herni de disccare va trebui operata cum este socotita aceasta bola la soferi de camioane (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate Nelll Nelll Se considera boala profesionala artrita,cauzata in urma unui accident de munca? (vezi toată discuția)