avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare teren

In urma cu 30 de ani parinti mei au cumparat o casa, pe vremea aceea primaria a luat 300 de busteni din gradina pentru construcia unui bloc.Avem un act in care se specifica terenul luat de primarie.Se poate sa cer primariei despagubire penrtu terenul luat,sau sa mi se dea in alta parte alt teren?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 18:19, 30 Aprilie 2009
terenul este luat de primarie cu ce titlu ?
adica este nationalizat? daca da .. in temeiul carei legi ? ati primit despagubiri in schimb la acea vreme ? sau s-a data atunci ceva teren la schimb ?
Terenul era in proprietatea dvs. sau in folosinta ?
Faceti cerere la primarie si vedeti ce raspuns va dau.
Trebuie vazut actul prin care au luat pamantul. E posibil sa fie vorba despre o expropriere fortata pentru care se considera ca s-a platit contravaloare.
Repet, sunt simple supozitii atata timp cat nu am vazut despre ce act e vorba, insa puteti incerca la primarie in prima faza cu o adresa si in functie de ce raspuns va dau..ii puteti obliga prin instanta de judecata.
Cu stima,
av.M.Hornea
Nu stiu cu ce titlu a fost luat.Nu este nationalizat.Nu s-a primit nimic in schimb pe aceea vreme.Terenul sa cumparat impreuna cu casa.Si acum7-8 ani a mai luat primaria din gradina pentru largirea drumului si nici atunci nu sa despagubit terenul luat.
Ce scrie in mod exact pe hartia despre care vorbiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare juridica ilea gheorghe ilea gheorghe trecerea in propietatea statului cu titlu inseamna :prin hotarare judecatoreasca ?,cu despagubire?,ptr utilitate publica? ,prin contract de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie prop. teren - conventie cu sar constructoare in regie proprie. imobil expropriat pe numele tuturor in 1949 Corsin Corsin Imi permit sa relansez un caz concret petrecut in anul 1949 Proprietarul unei prop. in 1944 face o conventie de constructie cu O SAR obtinand pe numele sau ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda? Mikaleta Mikaleta Parintii mei au o gradina cu pomi fructiferi, iar in aceasta gradina bunicul meu a facut un drum ptr a facilita accesul in gradina, ptr a nu distruge pomii ... (vezi toată discuția)