avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesire la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesire la pensie

Buna ziua,

Conform noii modificari a legii pensiilor prin marirea varstei de pensionare pentru femei, va rog sa imi spuneti cand se poate pensiona anticipat partial o femeie nascuta in 27 octombrie 1958, vechime in munca din 1975, dintre care 21 ani si 4 luni lucrati in grupa a doua de munca?

Cel mai recent răspuns: perlutza , utilizator 22:25, 26 Ianuarie 2015
Buna seara,

Voiam sa va intreb referitor la cererea pentru pensie anticipata care este procedura ce urmeaza dupa depunere.

Maine se indeplineste termenul la care mama mea poate depune cererea pentru pensionare anticipata.

Ea inca este angajata.

Va lucra pana ce va primi decizia de pensionare (respectiv in termen de 30 zile) si apoi se va duce cu o copie a acestei decizii catre angajator care ii va intocmi o decizie de incetare a contractul de munca conform articolului aferent din codul muncii?

Iar plata pensiei de cand se va face? Si se va lua in considerare si perioada lucrata pana la primirea decizie de pensionare anticipata?

Iar atunci cand va indeplini conditiile pentru PLV cum va trebui sa procedeze pentru transformarea pensiei anticipate in PLV?

Multumesc frumos.

O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data pensionare perlutza perlutza Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se poate pensiona anticipat sau anticipat partial o femeie nascuta in 27 octombrie 1958, vechime in munca din 1975, ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie conform legii nr. 263/2010 perlutza perlutza Buna seara, Am nevoie va rog de un raspuns referitor la data la care se poate iesi la pensie pentru o femeie nascuta in 27 octombrie 1958, cu 36 de ani de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala femei MariaCatrina MariaCatrina Buna seara, Sunt nascuta pe 16.07.1958 si incadrata in munca la 16.02.1980. Mentionez ca in perioada 21.05.1982 pana la 01.05.1983 am lucrat program redus ... (vezi toată discuția)