avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie conform Legii nr. 263/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie conform Legii nr. 263/2010

Buna seara,

Am nevoie va rog de un raspuns referitor la data la care se poate iesi la pensie pentru o femeie nascuta in 27 octombrie 1958, cu 36 de ani de munca, dintre care 21 de ani si 4 luni lucrati in grupa a doua de munca.
Are vreo influenta noua lege a pensiilor asupra datei de pensionare?
De pe vechea lege trebuia sa ies anticipat in octombrie 2013 si in aprilie 2014 cu PLV.

As vrea sa stiu daca pot iesi anticipat si la ce data?

Multumesc frumos,

R.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:36, 17 Februarie 2011
Puteti beneficia de:
-pensie pentru limita de varsta la 56 de ani si 9 luni, varsta standard de pensionare de 61 de ani si 3 luni fiind redusa cu 4 ani si 6 luni pentru perioada lucrata in grupa II de munca;
-pensie anticipata partiala la 56 de ani si 3 luni intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare de 31 de ani si 3 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa ii de munca popesculili2003 popesculili2003 ce reducere la pensie are o persoana care are o vechime totala in munca de 31 ani din care in grupa II de munca este de 11 ani,6 luni ? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala si pensie pentru limita de varsta feliciatimisoara feliciatimisoara ma numesc felicia sunt nascuta in 1958 11 12 ,am 34 ani de munca ,dorec foarte mult sa ies la pensie ,anticipat si apoi la drept ,desi ca am grupa a 2 ,am ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare femei doru barbu doru barbu Nascuta la 12 decembrie 1958 (F), vechime cotizare 33 ani, grupa a doua de munca 14 ani si 3 luni.Cand poate iesi la pensie anticipata? (vezi toată discuția)