avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA client persoana fizica
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA client persoana fizica

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema referitoare la solicitarea recuperarii TVA-ului de catre un client aflat in afara Comunitatii Europene .
Un client persoana fizica a achizitionat de la noi un produs, dorind sa recupereze TVA-ul in urma iesirii sale din Comunitatea Europeana. Clientul nu este de cetatenie romana.
Produsul a fost achitat online printr-un procesator de plati.
I-am eliberat factura fiscala, si trimis aceasta impreuna cu produsul la o adresa in Bucuresti.. Facturarea s-a efectuat pe datele de livrare ( de Bucuresti ).
Produsul a fost vandut in data de 13.02.2014
La iesirea din tara ( 19.03.2014 ) s-a prezentat cu produsul si factura la punctul de frontiera din tara sa iar biroul vamal i-a spus ca am uitat sa ii eliberam un document citez : ("you miss me one paper from you with stump that you pay for VAT." ).
Din cate ne-am documentat, este vorba despre un formular de restituire TVA. Nu am gasit nici un model al acestuia pe internet.
Insa observ ca pentru a elibera un astfel de document ar trebui sa fim inregistrati tax free. Iar procedura pare destul de ambigua si complicata. Printre altele ar trebui sa afisam si un panou "TAX FREE" in cadrul unitatii noastre, insa noi ne desfasuram activitatea online.

Cum am putea sa rezolvam aceasta situatie ?

Se poate gasi o solutie in acest moment, fara a fi necesara inregistrarea tax free ? Deoarece el este singurul client de acest fel, restul sunt persoane fizice sau juridice cu cetatenie romana.

Va multumesc.

Constantin.

Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 12:54, 8 Aprilie 2014
Daca nu sunteti inregistrati Tax free nu se poate.
Procedeul este urmatorul:
Dvs va inregistrati tax free, eliberati nerezidentului documentele necesare, el le prezinta la vama, vama pune stampila si apoi el recupereaza tva ul.
Fara o "veriga" din tot acest sistem nu mai merge nicaieri in UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in uk buiavasi buiavasi Buna seara ! Am primit o oferta de munca la un hotel din Londra si schita contractului de munca pe care o anexez in attach cu rugamintea de a ma lamuri daca ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in anglia destul de dubios Conrad Conrad Situatia este urmatoarea: Am aplicat online la un post disponibil la un hotel foarte respectat din Londra, mi sa transmis un chestionar l-am completat , dupa ... (vezi toată discuția)