avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit IMPOZIT FORFETAR si TVA LEASING- FIRMA INFIINTATA IN ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

IMPOZIT FORFETAR si TVA LEASING- FIRMA INFIINTATA IN NOIEMBRIE 2008?

Buna ziua.

As avea rugamintea daca se poate sa ma lamuriti in 2 probleme :
1. Am o firma infiintata in noiembrie 2008 si conform OUG 34/2009 contribuabilii infiintati ,,IN DECURSUL" sau ,,IN CURSUL" ANULUI nu intra sub incidenta art.18 alin (2) pentru anul in care se inreg la ORC.Nu e clar pt mine #-o in perioada noiembrie 2008-noiembrie 2009 determin impozitul pe profit ca si pana acum???

2. Am achizitionat in noiembrie 2008 2 masini (una pt.administrator si una pt. contabil)prin contract de leasing financiar .Intrebarea mea este TVAul aferent facturilor de leasing incepand cu 01Mai 2009 mai este sau nu deductibil? dar cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii, exclusiv cele privind combustibilul aferente celor 2 autoturismelor sunt sau nu deductibile incepand cu 01Mai 2009.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 18:48, 29 Aprilie 2009
Ordonanta se refera la agentii economici care se infiinteaza de acum incolo (adica incepand cu 01.05.2009).
Dvs ati calculat impozitul pe 2008 conform legislatiei in vigoare atunci.
In 2009 impozitul se calculeaza normal. Se compara acest impozit cu impozitul minim si se plateste suma cea mai mare care rezulta din aceasta comparatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva leasing si cheltuieli aferente leasingului tomozeimihaela tomozeimihaela Buna ziua. Am achizitionat in noiembrie 2008 doua masini (una pt.administrator si una pt. contabil)prin contract de leasing financiar .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Tva leasing si cheltuieli aferente rallia rallia Buna seara, rog luminati-ma,ca tare mi se par incurcate caile iadului!!!!..:Onu sunt de specialitate ,economic vorbind.. CAZ: Un srl cu 2 asociati, fara ... (vezi toată discuția)
Si tot nu inteleg care sunt ch.deduct.si care nu MOCANU DOINA MOCANU DOINA Am citit si recitit OUG 34/ 2009 si tot am dubii in privinta cheltuielilor deductibile. Va rog din suflet sa ma \"luminati\" pentru ca a trecut deja ... (vezi toată discuția)