As avea rugamintea daca se poate sa ma lamuriti in 2 probleme :
1. Am o firma infiintata in noiembrie 2008 si conform OUG 34/2009 contribuabilii infiintati ,,IN DECURSUL" sau ,,IN CURSUL" ANULUI nu intra sub incidenta art.18 alin (2) pentru anul in care se inreg la ORC.Nu e clar pt mine #-o in perioada noiembrie 2008-noiembrie 2009 determin impozitul pe profit ca si pana acum???
2. Am achizitionat in noiembrie 2008 2 masini (una pt.administrator si una pt. contabil)prin contract de leasing financiar .Intrebarea mea este TVAul aferent facturilor de leasing incepand cu 01Mai 2009 mai este sau nu deductibil? dar cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii, exclusiv cele privind combustibilul aferente celor 2 autoturismelor sunt sau nu deductibile incepand cu 01Mai 2009.
Va multumesc mult.
Ordonanta se refera la agentii economici care se infiinteaza de acum incolo (adica incepand cu 01.05.2009).
Dvs ati calculat impozitul pe 2008 conform legislatiei in vigoare atunci.
In 2009 impozitul se calculeaza normal. Se compara acest impozit cu impozitul minim si se plateste suma cea mai mare care rezulta din aceasta comparatie.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.