avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie la limita de varsta

Buna seara,
Imi puteti spune va rog cand poate mama mea sa iasa la pensie de limita de varsta?
Este nascuta in 7 aprilie 1958 si lucreaza de la 1 septembrie 1978 pana in prezent. In toti acesti ani de munca, a realizat si 19 ani si 9 luni de munca in cadrul grupei II. Are 2 copii.
Multumesc,
Laura
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:54, 2 Octombrie 2014
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:
-Aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 4 ani si 9 luni(3 luni/an).
35 de ani si 6 luni + 4 ani si 9 luni = 40 de ani si 3 luni de stagiu
-O reducere cu 4 ani a varstei standard de pensionare.
61 de ani si 1 luna - 4 ani = 57 de ani si 1 luna -limita de varsta.
Pensie anticipata la 56 de ani si 1 luna.
Buna seara,
Imi puteti spune va rog daca s-a modificat ceva intre timp in modul de calcul al varstei de pensionare? Datele de mai sus sunt actuale.Va intreb deoarece mama mea a auzit de o posibila noua lege aprobata de curand cu privire la modul de calcul.
Pentru speta prezentata de dvs. nu exista modificari de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi anticipat partial la pensie? rbigiu rbigiu Buna ziua! Parintii mei sunt ambii in somaj si au situatii destul de grele si am vrea sa stim cand se pot pensiona anticipat partial. Mama s-a nascut pe 15 ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare Sorina2014 Sorina2014 sunt nascuta in 1958 luna Februarie ,lucrez din anul 1978 am lucrat 6 ani si 9 luni in grupa I de munca si doresc sa stiu cand ma pot pensiona Multumesc (vezi toată discuția)
Calculul pensiei de drept nanuteodora nanuteodora Buna ziua. Am si eu o mare nelamurire, tinand cont de faptul ca la noi in oras sa primesti raspunsuri la astfel de intrebari este o adevarata provocare. M-am ... (vezi toată discuția)