Beneficiez de stimulentul de insertie pentru intoarcere la locul de munca inainte ca cea mica sa implineasca varsta de un an, dar recent am primit o somatie si titlu executoriu de la anaf pt suma de 358 lei. Fetita are acum un an si noua luni. Mi s-a spus ca am revenit la locul de munca cu o saptamana inainte ca fetita sa implineasca un an, deci am realizat venituri si mi-a fost retrasa alocatia. E legal?
1. Nu este important ce vi s-a spus ci ce scrie in somatia care v-a parvenit de la ANAF, ce reprezinta suma si care este baza legala a debitului.
2. - Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an si ati reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an atunci se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC si puteti beneficia de stimulentul de insertie de 5oo lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Deci este foarte bine ca ati revenit la locul de munca cu o saptamana inainte de a implini copilul 1 an.
3. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani atunci puteati beneficia de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce implinea copilul 1 an.
- Daca ati reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an beneficiati de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.
4. - Dvs. spuneti ca motivul este ca ati relaizat venituri si ca v-a fost retrasa alocatia.
- Despre ce alocatie este vorba?
- Daca este vorba de alocatia de stat pentru copii aceasta nu are nici o legatura cu reluarea activitatii.
5. Reveniti si spuneti exact despre ce este vorba ca sa stim ce raspuns va dam.
Supliment insertie
Luciana30
Buna ziua,
Am o fetita nascuta pe 8.11.2012 si sunt in concediu de crestere copil pana la 07.10.2013. Din 07.10 sta sotul acasa o luna cu fetita. In aceste ... (vezi toată discuția)