avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Beneficiez de stimulentul de insertie pentru intoarcere la locul de munca inainte ca cea mica sa implineasca varsta de un an, dar recent am primit o somatie si titlu executoriu de la anaf pt suma de 358 lei. Fetita are acum un an si noua luni. Mi s-a spus ca am revenit la locul de munca cu o saptamana inainte ca fetita sa implineasca un an, deci am realizat venituri si mi-a fost retrasa alocatia. E legal?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:12, 8 Aprilie 2014
1. Nu este important ce vi s-a spus ci ce scrie in somatia care v-a parvenit de la ANAF, ce reprezinta suma si care este baza legala a debitului.

2. - Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an si ati reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an atunci se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC si puteti beneficia de stimulentul de insertie de 5oo lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Deci este foarte bine ca ati revenit la locul de munca cu o saptamana inainte de a implini copilul 1 an.

3. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani atunci puteati beneficia de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce implinea copilul 1 an.
- Daca ati reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an beneficiati de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.

4. - Dvs. spuneti ca motivul este ca ati relaizat venituri si ca v-a fost retrasa alocatia.
- Despre ce alocatie este vorba?
- Daca este vorba de alocatia de stat pentru copii aceasta nu are nici o legatura cu reluarea activitatii.

5. Reveniti si spuneti exact despre ce este vorba ca sa stim ce raspuns va dam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supliment insertie Luciana30 Luciana30 Buna ziua, Am o fetita nascuta pe 8.11.2012 si sunt in concediu de crestere copil pana la 07.10.2013. Din 07.10 sta sotul acasa o luna cu fetita. In aceste ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie oana8917 oana8917 Buna ziua.As avea o intrebare.Am optat pt CCC pana la 2 ani.M-am intors la servici cand fetita avea 8 luni adica in 3 martie 2014,mi-am depus dosarul pt ... (vezi toată discuția)