aveti dreptul de a face plangere de savarsire a infractiunii de marturie mincinoasa, impotriva persoanei care face o declaratie mincinoasa in instanta, la orice institutie publica, iar aceasta declaratie creeaza prejudicii .
Mentionez ca in proces/e - am calitatea,calitatile de infrinta,pagubita,necistigatoare.Daca eram victorioasa- nu i-mi mai bateam capul si la ora acesta/22,30 cu asemenea intrebari.
Oricum va multumesc
Regret ca ati pierdut procesul, nu am cunostinta de ceea ce s-a intamplat exact in dosarul dvs., insa intuiesc ca nu ati avut un aparator care sa combata sustinerile partii adverse si sa va explice cam cum stau lucrurile cu sustinerile pe care le poate face un avocat.
Este important sa stiti ca pe de o parte avocatul formuleaza apararea pe baza informatiile furnizate de clientul sau, pe baza inscrisurilor pe care le are la dispozitie in aparare ( nu detaliez aici probatoriul administrat etc), iar pe de alta parte, avocatul nu raspunde penal pentru sustinerile facute oral sau in scris, daca ele sunt facute cu respecarea normelor de deontologie profesionala.
Art. 39 din Legea 51/1995 mod. si compl
(1) În exercitarea profesiei, avocaţii sunt ocrotiţi de lege, fără a putea fi asimilaţi funcţionarilor publici, cu excepţia situaţiilor în care atestă identitatea părţilor, a conţinutului sau datei unui act.
(2) Avocatul este obligat să respecte solemnitatea şedinţei de judecată, să nu folosească cuvinte sau expresii de natură a aduce atingere autorităţii, demnităţii şi onoarei completului de judecată, procurorului, celorlalţi avocaţi şi părţilor ori reprezentanţilor acestora în proces.
(3) Avocatul nu răspunde penal pentru susţinerile făcute oral sau în scris, în forma adecvată şi cu respectarea prevederilor alin. (2), în faţa instanţelor de judecată, a organelor de urmărire penală sau a altor organe administrative de jurisdicţie şi nici dacă sunt în legătură cu consultaţiile oferite justiţiabililor ori cu formularea apărării în acea cauză, dacă ele sunt făcute cu respectarea normelor de deontologie profesională.
(4) Nerespectarea de către avocat a prevederilor alin. (2) şi (3) constituie abatere disciplinară gravă. Răspunderea disciplinară nu exclude răspunderea penală sau civilă.”