avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Gestiune en gross
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Gestiune en gross

buna ziua! vrem sa deschidem un depozit en gross unde se vinde pe baza de factura si chitanta la persoanele juridice dar vrem sa vindem din aceeasi gestiune si pe baza de bon fiscal;intrebarea este:este corect asa,
se poate tine o singura gestiune si anume cea en gross sau trebuie neaparat gestiuni separate.(en gross si en detail).Pe internet am gasit:
H 479/2003 prevedea initial:

" Art. 4. - (1) Agenţii economici care efectuează atât activităţi de vânzare cu amănuntul, cât şi cu ridicata vor organiza respectivele activităţi în spaţii comerciale separate, cu gestiuni distincte pentru fiecare activitate, iar în contabilitate operaţiunile vor fi reflectate corespunzător.
(2) În cazul vânzărilor cu amănuntul efectuate prin magazine către agenţi economici ori către alte categorii de cumpărători decât populaţia, utilizatorii sunt obligaţi să emită bon fiscal şi, la cerere, factură fiscală. "

acest articol a fost modificat astfel de H 2398/2004

4. Articolul 4 va avea următorul cuprins:
"Art. 4. - În sensul ordonanţei de urgenţă, prin livrări de bunuri cu amănuntul şi prestări de servicii direct către populaţie se înţelege acele activităţi desfăşurate cu caracter permanent. Nu intră în această categorie eventualele livrări de bunuri şi prestări de servicii direct către persoane fizice efectuate întâmplător de către agenţii economici, alţii decât comercianţii cu amănuntul." Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 14:24, 8 Aprilie 2014
Buna ziua!
Pentru activitatea pe care doriti sa o desfasurati dvs. trebuiesc facute doua gestiuni una pentru en-gros si una pentru en-detail. - oug 28/1999 coroborat ce oug 99/2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marca si factura+chitanta acelasi punct de lucru ShadowElf ShadowElf Buna, Apelez la acest forum dupa ce am discutat in prealabil la finante, la contabilitate, am si vazut cateva exemple elocvente pentru problema mea si nu m-am ... (vezi toată discuția)
Vanzare en gross sau en detail Otilia B. Otilia B. Poate o S.C. sa vanda en gross sau endetail la persoane fizice? Si daca nu va rog sa-mi spuneti legea sau ordonanta care reglementeaza acest fapt. Va ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA O societate comerciala, cu obiect de activitate constructii, vinde un autoturism catre o persoana fizica, pentru care emite factura si chitanta. Administratia ... (vezi toată discuția)