avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu odihna

Buna

Am avut un angajat din 27.09.2013 pana in 01.04.2014
In luna noiembrie.decembrie 2013 si ianuarie 2014 a fost in concediu medical.
Trebuie sa calculez compensatie concediu odihna ?
M-am gandit 25 zile :12x3luni=6 zile pe 2013 si tot 6 zile pe 2014 , calculate la salariul de baza .Oare e bine ?
Multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: bastti , utilizator 12:15, 9 Aprilie 2014
Perioada de concediu medical nu mai reduce durata CO anual.
Veti compensa in bani cele 12 zile de CO neefectuat, dar veti calcula indemnizatia ca medie a veniturilor realizate in cele 3 luni anterioare, in cazul de fata anterioare incetarii CIM.

Codul muncii:

ART. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
In ultimele 3 luni una a fost concediu medical.Iau acel venit nu ?
Multumesc frumos
Nu se considera concediul medical.
Adunati veniturile (salariu de baza, sporuri) din cele 3 luni, faceti si totalul zilelor efectiv lucrate in aceeasi perioada, impartiti veniturile la total zile si obtineti o medie zilnica.
comparati aceasta medie cu media calculata = salariu baza / nr.zile lucratoare martie.
Indemnizatia de CO o calculati cu media mai mare = 12 zile x media zilnica.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu odihna gh3gh1 gh3gh1 Un salariat are tot anul 2013 un salar de 800 lei. In anul 2014 are stabilit un salariu de 900 lei. Salariatul cere in februarie 2014, 10 zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna dupa o luna de concediu medical! oanaelena88 oanaelena88 Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati la calculul concediului de odihna aferent lunii noiembrie 2014, in conditiile in care eu in luna august am avut concediu ... (vezi toată discuția)
Probleme calcul - concediu de odihna cristiannegru cristiannegru - salariat - institutie bugetara, personal contractual - ati precizat ca: \\"In plus, indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, ... (vezi toată discuția)