Buna ziua!
Va rog mult sa ma ajutati la calculul concediului de odihna aferent lunii noiembrie 2014, in conditiile in care eu in luna august am avut concediu medical pe toata luna integral.
Formula de calcul CO: media zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare, multiplicata cu numarul de zile de concediu...insa nu stiu exact daca se ia in calcul concediul medical.
august 2014 - 1.009 lei - concediu medical 20 zile
-zile lucratoare 20
septembrie 2014 - 1.005 lei
-zile lucratoare 22
octombrie 2014 - 1.005 lei
-zile lucratoare 23
noiembrie 2014 - ?
-zile lucratoare 20
3.019 lei/65 zile=46,44 lei
46,44 leix20 zile = 928 lei
Nu se ia in calcul concediul medical din luna august si nici zilele aferente.
Total venituri = 1005 + 1005 = 2010
total zile = 22 + 23 = 45
media zilnica CO = 2010 : 45 = 44,66
Codul muncii:
ART. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Atentie la calculul mediei pentru o zi de CO, daca aceasta este mai mica decat salariul brut calculat pentru o zi de munca, atunci alin.(1) ne obliga sa majoram valoarea mediei zilnice de CO.
Calcul concedii
alexyn
buna ziua,
care este valoarea concediului de odihna de 21 zile si al concediului medical de 14 zile al unui angajat cu salariul minim pe economie. am inteles ... (vezi toată discuția)