Am primit o citatie ca martor la un proces in baza legii 61/1991.
As vrea sa stiu ce contine aceasta lege deoarece nu stiu exact care este motivul acestui proces, si nici macar cine este parat sau reclamant.
Este vorba despre o amenda contraventionala aplicata unei persoane care a refuzat sau nu a efectuat paza comunala probabil conform unei hotarari a consiliului local.
Dvs. ati fost chemat ca martor pe acest aspect.
Acum nu stiu cine v-a propus ca martor: contravenientul sau Primaria!
In cadrul acestui forum, initiati functia cautare a acestei legi (cautare in forum) si veti afla mai multe detalii, aspectul semnalat de dvs. fiind discutat.
Multumesc frumos cermak. Nu stiu sa fie vorba despre paza.... acum vreo ceva vreme un vecin chemase politia precum ca l-as fi blocat cu masina si nu putea el sa scoata masina din garaj. Politia a constatat insa ca dobitocul ala chemase abuziv politia (ca in multe alte cazuri) si de data asta i-au dat o amenda. Ala nu a vrut sa semneze procesul, prin urmare, politistii m-au rugat sa semnez eu ca martor.... este oare posibil sa fie asta ????
Foarte posibil pentru ca legea 61/1991 se refera la sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.Probabil ca instanta din oficiu sa va fi chemat ca sa declarati ce stiti cu privire la faptele pentru care ati semnat in calitate de martor.
Amenda
viorelv
In cazul in care un martor este chemat prin citatie procedurala la polițistul judiciar iar acesta nu doreste sa vina se aplica sancțiune contravențională ... (vezi toată discuția)