avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcarea art. 56 aliniat 1 litera c din legea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcarea art. 56 aliniat 1 litera c din legea asociatiilor de proprietari

Locuiesc intr-un complex rezidential dat in folosinta din 2009. Am o problema cu proprietarul apartamentului aflat deasupra apartamentului meu referitor la hidroizolatia terasei pe care refuza sa o refaca. In 2011, ca urmare a reclamatiei mele, dezvoltatorul a constatat ca la acest apartament este defecta teava de colectare a apei pluviale si din cauza hidroizolatiei proaste se infiltreaza apa in planseul terasei. La mine pe terasa polistirenul care izoleaza tavanul este ud din cauza infiltratiilor. Proprietarul respectivului apartament refuza sa remedieze problema. Am reclamat la primarie , in baza unui articol din legea asociatiilor de proprietari, cu referire la neefecturarea reparatiilor si afectarea altor proprietati. Am reclamat la serviciul Disciplina in Constructii , care l-a somat pe respectivul proprietar. Pana acum nu a facut nimic. Urmatorul pas este sa depun o plangere penala pentru distrugerea proprietati la politia de resedinta. Cred ca pasul final este sa-l dau in judecata.
Imi puteti spune ce altceva as mai putea incerca?
Daca solutia este doar angajarea unui avocat, imi puteti in ce domeniu se incadreaza litigiul meu?
Cel mai recent răspuns: micav , utilizator 13:26, 10 Aprilie 2014
Asociatii de proprietari, drept civil.

Parerea mea: puneti-l in intarziere pe vecin, pe asociatie si cred ca Asociatia ar trebui data in judecata. Sigur, ii puteti da pe amandoi, dar e pacat ca pana acum nu ati notficat asociatia sa se ocupe ea de obtinerea acordului si sa repare.
Am notificat si asociatia pt. ca parte din reparatie trebuie facuta de ei, respectiv inlocuirea tevii de colectare. Asociatia a incercat sa discute cu respectivul proprietar, iar raspunsul lui catre asociatie: Doar parasutati ajungeti la mine pe terasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balconul neacoperit considerat acoperisul blocului? SorinPd SorinPd Bună ziua, Locuiesc într-un bloc de apartamente la ultimul etaj, iar vecinul de la etajul inferior este inundat din cauza ploilor. Menționez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Am cumparat la etajul 11 un penthouse care are o terasa care ... Boeru Gheorghe Boeru Gheorghe Am cumparat la etajul 11 un penthouse care are o terasa care este și tavanul a 2 apartamente aflate la etajul 10. Am aflat ulterior ca sunt infiltrații de ... (vezi toată discuția)