avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrarea unei casatorii facute in Olanda
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrarea unei casatorii facute in Olanda

Buna seara.Va rog sa-mi spuneti care sint actele necesare pentru inregistrarea unei casatorii facute in Oalnda intre un cetatean olandez si o romanca, la starea civila din Romania ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:40, 9 Aprilie 2014
Actul de casatorie, de identitate...
Aveti nevoie de:
- extrasul multilingv dupa certificatul de casatorie; il obtineti de la autoritea in fata careia v-ati casatorit si nu necesită apostilarea + traducerea in limba romana
- certificatul dvs. de nastere si extras multilingv dupa certificatul de nastere al sotului (la fel, nu necesita apostilare si traducere)
- actul dvs. de identitate si pasaportul sotului
- declaratii date la notar in privinta regimului matrimonial ales si al numelui pe care il veti purta dupa casatorie daca nu scrie in certificatul olandez

Daca sotul nu stie limba romana veti avea nevoie de un translator autorizat la notariat. La actele de mai sus trebuie sa aveti si fotocopii. Veti plati si niste taxe, intrebati de la Starea civila in ce cuantum sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean german pe teritoriul romaniei ofeofe ofeofe buna seara daca se poate sa-mi spuna cineva, va rog, ce fel de acte ii sunt necesare unui cetatean german pentru a-se casatori pe teritoriul romaniei si mai ... (vezi toată discuția)