avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Nereguli proiect finantat din fonduri europene
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Nereguli proiect finantat din fonduri europene

Buna seara! Ma numesc Octavian Maerean.
Am urmatoarea problema:
In comuna la mine se asfalteaza cateva drumuri, lucrarile fiind finantate din fonduri europene. Sunt riveran unui astfel de drum. Acesta traverseaza o panta, perpendicular pe directia de inclinare a acesteia . Pana acum, apele pluviale (ma refer la cele semnificative cantitativ, din vara) se scurgeau pe panta din spatele curtii, treceau prin curte printr-un sant, traversau drumul si curgeau in continuare pe ogoarele din vale. Acum drumul a fost atat de mult inaltat, incat imi va opri apele pluviale in fata curtii si, mai ales, in curte. Primarul ,chiar la inceperea lucrarilor, mi-a raspuns ca nu stie “cum e prins in proiect”, constructorii dau si ei vin pe proiect, aceasta fetisizare a proiectului fiind menita doar sa amane orice potential conflict pana la termnarea lucrarilor.
Intrebari:
1. Intr-un astfel de proiect nu ar trebui sa fie prevazute clar toate constructiile adiacente soselei (podete, santuri) precum si detalii tehnice specifice (de ex: unghiul de inclinare al uni sant, distanta drumului, santului, fata de gard)?
2. Datele proiectului (incepand cu datele de identificare, constructorul, precum si cele amintite mai sus) sunt date de interes public? Daca da, de unde le obtin, atata timp cat autoritatile locale sunt reticente?
3. Are importanta ca ai mei, cand au construit casa si anexele, au dat curtea cu doi metri mai in spate fata de drumul existent? Soseaua trebuie sa urmeze vreun plan cadastral sau nu?
4. Drumurile sunt catalogate si in functie de starea lor - adica un drum de tara desfundat si unul bine pietruit intra la aceeasi categorie?
5. De la autoritati locale pana la actiuni in instanta care ar fi pasi intermediari pe care as putea sa-i umrez?
In speranta ca veti avea timp sa-mi raspundeti la intrebari si sa ma ajutati sa abordez cat mai eficient sa abordez problema cu care ma confrunt,
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Acces din drumul comunal la proprietate Cris D. Cris D. Buna ziua. Am cumparat un teren intravilan, la care accesul se face direct din drumul comunal. De curand, Primaria localitatii a adancit santurile ce ... (vezi toată discuția)
Exista niste reglementari legale in privinta amplasarii podetelor si santurilor de pe marginea drumurilor intr-o localitate? asanionela asanionela Buna ziua! In satul in care locuiesc parintii mei se reabiliteaza drumul, podetele si santurile. Santurile si podeturile nici nu mai existau, pentru ca nu au ... (vezi toată discuția)
Blocare acces proprietate Cezar Schipor Cezar Schipor Primăria ca și beneficiar, printr-o societate de construcții a betonat strada din fața locunței mele.În urma lucrărilor strada s-a înălțat cu 60 cm, ... (vezi toată discuția)