avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie constructie pentru succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie constructie pentru succesiune

Va rog sa ma ajutati cu niste informatii pentru urmatoarea situatie. Bunicii mei au construit o casa in urma cu aproximativ 40-50 de ani pe un teren proprietate personala. La vremea respectiva am inteles ca nu erau necesare autorizatii de constructie sau cadastru. In prezent casa nu are cadastru facut. Intrebarea mea este daca este necesar un act de constructie pentru casa in prezent, altul decat cel de cadastru, si daca acest act trebuie obligatoriu facut cat timp bunica mai este in viata ( bunicul a murit si succesiunea dupa el s-a facut in urma cu 35 de ani), sau se pot face aceste acte si mai tarziu, cand se va descide succesiunea dupa bunica. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: miara , utilizator 17:35, 9 Aprilie 2014
Trebuie sa intrati in legalitate cu constructiile existente.
Exista mai multe cai posibile (actiune in instanta - accesiune imobiliara, constatare stare de fapt, etc.).
Cadastru si intabularea in CF nu se pot face fara un act de proprietate asupra constructiilor (autorizatie, P-V punere in functiune, hotarare de instanta, etc.)
Consultati un avocat
Constatare stare de fapt... nu. In instanta, accesiune, in functie de daca exista acte pe teren sau nu. Daca nu exista, uzucapiune.
Exista acte de proprietate. Intrebarea principala este insa daca putem face actele de constructie si de cadastru dupa ce moare bunica, sau este mai complicat atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire casa maritaroxana maritaroxana Bunicii mei au avut o casa construita inainte de revolutie, acestia au murit, iar mama este singurul copil( mostenitor). Bunicii pe cand au construit casa au ... (vezi toată discuția)
Succesiune , dupa ambii parinti Mr_green Mr_green Buna ziua , as dori si eu sa stiu ce acte trebuie facute pentru a vinde casa bunicilor ,terenul si via . Iata un mic rezumat al faptelor : Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Lipsa act proprietate asupra imobilului florinbarbu florinbarbu Parintii mei locuiesc de peste 50 de ani intr-o casa la tara . La momentul respectiv nu a existat nici un act de transfer de proprietate (vanzare/cumparare, ... (vezi toată discuția)