avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal gresit
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal gresit

Buna seara.Se poate cere anularea unui Pv pe motivul unei greseli facut de agentul constatator in editarea adresei contravenientului? In speta, eu locuiesc pe strada Gheorghe D., iar in procesul verbal agentul mi-a scris strada Georghe D.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 09:08, 9 Aprilie 2014
Puteti incerca cerand acest lucru.
Avand in vedere faptul ca ati intrat in posesia PV atunci inseamna ca este doar o mica eroare, ceea ce nu va absolva de eventuala fapta ilegala comisa.
Asadar, chiar si contestand si invocand acea eroare, probabil ca va trebui sa va achitati de obligatia legala la care se refera acel PV.
Nu ati dat detalii suficiente pentru a putea aprecia mai bine situatia, astfel ca s-ar putea sa aveti alte motive plauzibile pentru a cere anularea PV.
OG nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor:

art.17 - Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

Prin urmare, indicarea gresita /neindicarea adresei contravenientului nu este motiv de nulitate absoluta a PV.

In speta, cred ca este vorba doar despre o eroare materiala.

Daca ati fost inteligent si nu ati semnat procesul verbal la intocmirea lui si nici nu ati intrat in posesia procesului verbala ulterior daca a fost comunicat prin posta, se poate anula pe motiv ca nu s-a putut realiza aceasta comunicare datorita unei adrese gresite. Drept urmare, sanctiunea se prescrie. :D
Deci depinde de situatie si de ce motivare prezentati dvs. in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal de contraventie nicu_is nicu_is Buna ziua comunitate ! vin cu o intrebare, in cazul in care exista un raspuns pentru speta mea. Am fost oprit in trafic pentru depasirea vitezei legale in ... (vezi toată discuția)
Proces verbal gresit richard87 richard87 buna. ieri seara am primit o amenda de 1200 ron....am strigat ceva pe strada dupa politisti si m-au dus la sectie...Procesul Verbal a fost completat gresit: ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala d3nnyss d3nnyss am si eu o intrebare!!!!!!am primit un pv acasa in care CNP ESTE GRESIT!ce trebuie sa fac pt a face contestatie !comform carei ordonante si ce articol (vezi toată discuția)