Buna ziua. Am rugamintea sa ma sfatuiti in urmatoarea speta:
Firma din Romania factureaza marfa catre o firma din Germania, dar marfa este expediata de firma din Romania direct catre o firma din Austria, cu care firma din Germania este in parteneriat de afaceri in cadrul unui proiect care se desfasoara in Austria.
Mentionez ca marfa nu va fi refacturata (revanduta) de Germania catre Austria, ci este "free of charges" (mostra).
Se incadreaza aceasta operatiune ca si livrare intracomunitara sau trebuie gandita atfel, dpdv al TVA?
Va rog sa imi spuneti si daca operatiunea se factureaza cu sau fara TVA.
Mai mentionez si faptul ca firma din Romania factureaza catre firma din Germania, cu valoare clar stabilita...doar in relatia Germania - Austria marfa este "mostra" (adica Germania nu va mai refactura niciodata firmei din Austria acest produs)
Declaratia 390
andreap124
Buna ziua.
Am urmatoarea situatie...primesc factura de marfa de la filiala din Slovacia a unei firme din China, cu conditia de livrare FOB.Achit factura in ... (vezi toată discuția)
Importuri !!!
stefpasca
Suntem o firma din Romania care am achizitionat o marfa din Elvetia. Marfa a fost vamuita in Austria de catre un transpotator (comisionar), care a ... (vezi toată discuția)