avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raspundere in solidar la societate comerciala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raspundere in solidar la societate comerciala

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati si pe mine cu ceva raspunsuri.

In data de 18.10.2013 am depus la tribunal o cerere de solicitare a insolventei pt societatea la care era administrator. Cererea s-a aprobat, dosarul a intrat pe rol iar in data de 4.11.2013 directia de finante mi-a facut atragerea raspunderii. Eu nu am fost in localitate la vremea respectiva, nu am stiut de acet document. Cert este ca am fost convinsa ca va ajunge la dansii hotararea civila de la tribunal care a fost emisa in 18.12.2013 de terminare a procedurii de insolventa. Acum doua zile m-am trezit cu o somatie de executare tot de la directia de finante. As dori sa ma sfatuiti cum pot sa procedez din moment ce exista o hotarare a tribunalului prin care nu se atrage raspunderea dar directia de finante ma someaza. Practic, directia de finanate nu a luat in considerare faptul ca a inceput procedura de insolventa la tribunal. Ce este de facut. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:28, 28 Aprilie 2014
Dvs. amestecati un pic lucrurile, nu va sunt clare ...

magio a scris:
Cererea s-a aprobat, dosarul a intrat pe rol iar in data de 4.11.2013 directia de finante mi-a facut atragerea raspunderii.

Pe ce se intemeiaza atragerea raspunderii facuta de fisc (legea/art/litera)??

magio a scris:
Eu nu am fost in localitate la vremea respectiva, nu am stiut de acet document.

Nu are relevanta afirmatia dvs. Adica, nu va ajuta.

magio a scris:
As dori sa ma sfatuiti cum pot sa procedez din moment ce exista o hotarare a tribunalului prin care nu se atrage raspunderea dar directia de finante ma someaza. Practic, directia de finanate nu a luat in considerare faptul ca a inceput procedura de insolventa la tribunal. Ce este de facut. Multumesc.

O hotarare (a tribunalului) nu o exclude pe cealalta (a fiscului, mai ales ca cea a fiscului este anterioara celeilalte). Fiscul are autoritatea si autorizarea legala de a emite acte administrative, intre care si titluri executorii, care pot fi contestate in termenul legal, conform legii. Ati contestat somatia si titlul emise de finante??

P.S. Raspundeti la cele doua intrebari de mai sus !!
Buna seara. Va multumesc pentru intrebari. Atragerea raspunderii se bazeaza pe OG 92, art 141.
Titlul si somatia nu le-am contestat deoarece am intrebat un avocat si mi s-a spus ca in momentul in care fiscul nu s-a prezentat la masa credala nu mai au cum sa ceara. Intre timp am mai intrebat si pe altcineva care mi-a spus cam acelasi lucru pe care mi-l spuneti dvs. Nu stiu cum sa rezolv situatia. Multumesc.
Am vorbit cu un prieten care lucreaza la fic si mi-a spus ca trebuie sa primesc o somatie pe care o pot contesta. Nu stiu inca cate departamente emit somatii la ei. Cert este ca aceasta persoana pe care o cunosc m-a anuntat. Lucreaza la serviciul executari cred.
am vorbit cu Marinica, care-l cunoaste pe Georgica, si-a aflat de la Ionica, ce i-a spus Vasilica...lui Gheorghita... hm(!?)...

eu va sfatuiesc sa angajati un profesionist pentru a rezolva problema Dvs.
riscati foarte mult daca tratati chestiunea cu superficialitate.

aici, pe forum, cititi niste pareri, niste sfaturi, va faceti o idee, faceti comparatii, etc.

oamenii sunt, in general, binevoitori si cauta sa va indrume corect.

insa, aici nu rezolvati nicio problema.

Alte discuții în legătură

Datorii fisc eu1961 eu1961 Firma A are datorii la fisc de X lei. Fiscul atrage raspunderea solidara a societatii B. Dupa atragerea raspunderii solidare pentru firma B firma A intra in ... (vezi toată discuția)
Poprire cont persoana fizica pentru datorii persoana juridicã cornelia05 cornelia05 Buna seara! Doresc sa aflu cum pot scapă de o poprire pe contul meu personal din banca, dacă s-a înființat la cererea Finantelor pt datorii societate ... (vezi toată discuția)
Contestare titlu executoriu finante PetruBogdan2 PetruBogdan2 Buna ziua Intrebarea mea se refera la o somatie si un titlu executoriu emise de ANAF catre mine, ca persoana fizica (fost administrator al unei ... (vezi toată discuția)