Buna ziua
Intrebarea mea se refera la o somatie si un titlu executoriu emise de ANAF catre mine, ca persoana fizica (fost administrator al unei societati comerciale tip SRL )
Societatea a intrat in lichidare si s-a dispus insolventa in data de 18.12.2013 dupa cum arata urmatorul extras din Hotararea Judecatoreasca :
18.12.2013
Ora estimata: 8:30
Complet: C6 sindice
Tip solutie: Închis lichidarea (art. 118 din lege)
Solutia pe scurt: În baza dispoziţiilor art.131 din Legea nr.85/2006 dispune închiderea procedurii simplificate a insolvenţei societăţii debitoare…... Dispune radierea societatea debitoare ............. S.R.L. din registrul comerţului. În baza dispoziţiilor art.136 din Legea nr.85/2006 descarcă pe lichidatorul judiciar ............., cu sediul profesional în Tîrgu-Mureş, ........... judeţul Mureş, de orice îndatoriri şi responsabilităţi cu privire la procedură, debitoare şi averea ei, creditori, titulari de garanţii şi asociaţi. În baza art.135 din Legea nr.85/2006 dispune notificarea prezentei sentinţe Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Mureş şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Mureş pentru efectuarea cuvenitelor menţiuni, precum şi publicarea acesteia în Buletinul procedurilor de insolvenţă. În baza art.4 alin.4 din Legea nr.85/2006 va aproba spre decontare din fondul de lichidare suma de 1.000 lei cu titlu de onorariu al lichidatorului judiciar şi suma de 298,51 lei cu titlu de cheltuieli de procedură. Definitivă. Cu drept de recurs în 7 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 18.12.2013.
Document: Hotarâre 1694/2013 18.12.2013
17.04.2013
In data 17.04.2013 a fost dispusa raspunderea administratorului .
In urma acestor decizii ANAF a emis catre mine personal o somatie din care citez :
“In baza art.145 din OG nr 92/2003 privind Codul de procedura fiscala ,republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, va instiintam ca figurati in evidenta fiscala cu urmatoarele sume de plata, pentru care s-a inceput executarea silita in temeiul titlului executoriu emis de AJPF Mures anexat
Alte venituri (venituri despagubiri +rasp pf) nr titlu 2601…. 86.452
Daca in termen de 15 zile de la primirea prezentei somatii nu veti achita sumele mentionate pentru care temeiul legal de plata a expirat sau nu veti face dovada stingerii acestora, in bazaprevederilor art 14 alin 1 din OG nr 92/2003 privind Codul de procedura fiscala se va proceda la continuarea masurilor de executare silita .
…………………..
Impotriva prezentului inscris se poate introduce contestatie la instanta de judecatoreasca competenta ,in termen de 15 zile de la comunicare sau luare la cunostinta, in conformitate cu prevederile art 172-173 din OG 92/2003 “
Si un titlu executoriu pentru aceasta suma .
Mentionez ca din cauza neachitarii unor credite bancare am mai multe popriri pe salar (profesor educatie fizica) ajungand sa dau tot acest salar pe acstea.Adica efectiv nu mai incasez de 4 ani niciun leu din salar .
Stiu ca exista legi care mi-ar permite sa reduc din aceste popriri dar veniturile mele fiind aproape zero, niciodata nu mi-am permis o consultanta adecvata.
Mentionez ca nu mai am alte venituri si nici propietati .
Marea mea rugaminte este sa ma ajutati cu sfaturi adecvate pentru rezolvarea situatiei su cu un plan de masuri care sa aibe ca scop stoparea macar partiala a acestor executari .
Ce masuri as putea lua impotriva acestui titlu executoriu ?
Care sunt pasii de urmat in perioada urmatoare pentru a nu ma afunda si mai mult in acest cerc vicios al acestor executari silite ?
In conditiile in care legea spune ca in cazul executarilor nu se poate depasi un anume procent din salar,ar ajuta la ceva sa am o discutie la biroul executari ?
Ma gandesc ca statul are prioritate si ar ridica celelalte popriri urmand sa am doar una in limita acelui procentaj prevazut de lege .
Va multumesc anticipat cu speranta ca veti avea solutii pentru situatia mea .
Cel mai recent răspuns:
PetruBogdan2 , utilizator
07:27, 14 Martie 2014