Acum ceva timp masina mea a fost sparta si devastata. Autorul a fost prins in cele din urma iar eu m-am constituit parte civila in procesul penal al acestuia.
Autorul a fost condamnat la 2 ani cu suspendare (pe o perioada de 4 ani) si a fost obligat la plata unei despagubiri catre mine.
Intrebarea este ce ar trebui sa fac pentru a primi aceste despagubiri de la inculpat?
Exista un termen pana la care acesta trebuie sa mi le plateasca? Exista vreo procedura pe care sa o urmez pentru a cere plata acestor despagubiri? Eu nu am primit nici un semn de viata de la inculpat si ma indoiesc ca acesta o sa ma caute pentru a-mi da banii :)
Ar trebui sa fie reaua credinta a condamnatului. Adica, sa nu existe un motiv plauzibil pentru care nu va remite suma de bani. Dvs. ar trebui sa urmati sfatul lui adisan si sa trimiteti o notificare si apoi sa vedeti daca este cazul sa faceti o cerere de revocare a suspendarii conditionate a executarii pedepsei.
Am de gand sa trimit o notificare dar nu stiu care este modalitatea. Sa inteleg ca trebuie sa aflu din dosar adresa inculpatului si sa-i trimit o scrisoare recomandata sau ceva de genul asta? Sper sa nu agasez cu astfel de intrebari dar am experienta 0 in acest domeniu.
Citatie
valentin_matei2003
Buna ziua am primit acasa urmatoarea citatie :
Prin prezenta,in baza dispozitiilor art 359 al.2 cod procedura penala si in conformitate cu dispozitiile ... (vezi toată discuția)