avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare despagubire civila din proces penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare despagubire civila din proces penal

Buna ziua

Acum ceva timp masina mea a fost sparta si devastata. Autorul a fost prins in cele din urma iar eu m-am constituit parte civila in procesul penal al acestuia.
Autorul a fost condamnat la 2 ani cu suspendare (pe o perioada de 4 ani) si a fost obligat la plata unei despagubiri catre mine.
Intrebarea este ce ar trebui sa fac pentru a primi aceste despagubiri de la inculpat?
Exista un termen pana la care acesta trebuie sa mi le plateasca? Exista vreo procedura pe care sa o urmez pentru a cere plata acestor despagubiri? Eu nu am primit nici un semn de viata de la inculpat si ma indoiesc ca acesta o sa ma caute pentru a-mi da banii :)

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:03, 14 Aprilie 2014
Ar trebui sa fie reaua credinta a condamnatului. Adica, sa nu existe un motiv plauzibil pentru care nu va remite suma de bani. Dvs. ar trebui sa urmati sfatul lui adisan si sa trimiteti o notificare si apoi sa vedeti daca este cazul sa faceti o cerere de revocare a suspendarii conditionate a executarii pedepsei.
Am de gand sa trimit o notificare dar nu stiu care este modalitatea. Sa inteleg ca trebuie sa aflu din dosar adresa inculpatului si sa-i trimit o scrisoare recomandata sau ceva de genul asta? Sper sa nu agasez cu astfel de intrebari dar am experienta 0 in acest domeniu.

multumesc
Nu scrie adresa inculpatului in hotarare?
Nu scrie
Undeva in dosar tot este adresa. Pe o citatie probabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs - explicatie sentinta geo-vem geo-vem Dispus rejudecarea Solutia pe scurt: Respinge ca nefondate cererile formulate de recurentul parte vătămată şi civilă M.N. şi recurentul inculpat D.S ... (vezi toată discuția)
Citatie valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua am primit acasa urmatoarea citatie : Prin prezenta,in baza dispozitiilor art 359 al.2 cod procedura penala si in conformitate cu dispozitiile ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea in cazul pedepsei cu suspendarea cond. a executarii acesteia blackberry12 blackberry12 buna ziua! in mai 2009 am fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, cu termen de incercare trei ani. sentinta suna in felul urmator: solutie: În ... (vezi toată discuția)