avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine are de pierdut?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine are de pierdut?

Buna.dorsc sa imi dati un sfat.am o nelamurire.am stat timp de un an cu chirie pe baza unui contract incheiat doar intre mine si proprietar.contractul a expirat in luna februarie dar am mai continut sederea in locul respectiv pana in luna martie fara prelungirea contractului.luna pe care nu am achitat intretinerea pe baza faptului ca nu mi s.a restituit garantia..problema este ca proprietarul ma ameninta ca ma da in judecata pentru datorii si distrugere..neavand nici o dovada caam continuat sederea acolo in luna martie..tin sa mentionez ca conatracctul nu a fostinregistrat la administratia finantelor publice.banuiesc ca acest lucru se intampla in prezenta mea.nu? Cine are de pierdut?eu sau proprietarul prin riscul amenzii pentru evaziune fiscala?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 23:53, 13 Aprilie 2014
El are de pierdut, corect era sa va restituie garantia daca totul este conform intelegerii si dumneavoastra sa achitati datoriile.
Pentru evaziune fiscala raspunde exclusiv proprietarul apartamentului
problema este ca proprietarul ma ameninta ca ma da in judecata pentru datorii si distrugere..neavand nici o dovada caam continuat sederea acolo in luna martie.


Dovada se poate obtine relativ usor ,prin confirmarea situatiei reale fie de la asociatia de proprietari,fie de la 1-2 vecini...
Pai daca ati continuat sa stati acolo pentru ce ar fi trebuit sa va dea proprietarul garantia inapoi?
Mie mi s-ar parea normal sa restitui garantia doar dupa ce toate datoriile dvs ar fi stinse si imobilul predat inapoi fara probleme. Dar, tineti cont de faptul ca mai sunt niste cheltuieli care apar ulterior terminarii contractului (intretinere, lumina etc.). Ati avut vreo intelegere ca le plateste proprietarul?
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2014
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirii mihaelasoltinschi mihaelasoltinschi Am inchiriat un apartament de doua camere la trei tineri proveniti din plasament avand varste cuprinse intre 21 si 22 de ani spunand ca sunt angajati. Am ... (vezi toată discuția)
Chirias cu probleme stefaniaparju stefaniaparju Buna ziua! De un an si jumatate stau cu chirie impreuna cu o colega de facultate intr-o garsoniera in Bucuresti. Am avut un contract de inchiriere care a ... (vezi toată discuția)
Proprietarul vrea sa depuna plangere la tribunal natka natka Buna ziua, Am o mica (MARE) problema: Anult trecut mai exact in 13.06.2007 am inchiriat o garsoniera prin intermediul unei agentii imobiliare, in momentul ... (vezi toată discuția)