avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxa timbru auto pentru auto distribuite la lichidare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxa timbru auto pentru auto distribuite la lichidare

buna ziua, am si eu o intrebare.
am inteles ca in cazul unei lichidari voluntare, asociatii unui SRL primesc de la registru comertului act de proprietate pentru activele distribuite conform hotararii asociatilor.
Daca activul de distribuit este un autoturism pentru care ar trebui achitata taxa de timbru de mediu, la inmatricularea acestui autoturism pe numele celor doi asociati (sot si sotie), sau doar pe numele unuia dintre asociati (in cazul in care hotararea prevede asta), se va mai plati aceasta taxa ?. Ma deruteaza faptul ca asociatii sunt ca niste mostenitori ai defunctei persoane juridice, si nu stiu codul civil , sau legea soc. comerciale daca prevad acest aspect.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Urmari nedepunere bilant ana_lov3s_u ana_lov3s_u Am auzit ca tarifele expertilor contabili sunt f mari pt semnarea bilantului iar firma mea a fost tot timpul in pierdere...Daca nu depun bilantul pe anul ... (vezi toată discuția)
Bună seara. este vorba despre un srl cu asociat unic, care a ... Ripea Ripea Bună seara. Este vorba despre un SRL cu asociat unic, care a decedat și în al cărui statut este menționat că rămâne moștenitorilor. Firma este ... (vezi toată discuția)
Asociatiile familiare platesc impozit forfetar? tolanita tolanita BUNA ZIUA, AM UN SRL LA TARA,FARA SALARIATI DOAR ASOCIAT UNIC, PENTRU CARE A TREBUIT SA FAC CARD DE CREDIT CA SA PLATESC IMPOZITUL FORFETAR. AS VREA SA IL ... (vezi toată discuția)