Bună seara. Este vorba despre un SRL cu asociat unic, care a decedat și în al cărui statut este menționat că rămâne moștenitorilor. Firma este suspendată din 2013, nu are datorii la fisc și nici alte datorii. Ca bunuri există un autoturism achiziționat în 2005. Ce trebuie făcut pentru a lichida firma și a trece mașina pe numele unuia dintre moștenitori? Mulțumesc mult.
Dupa cum bine a mentionat colegul avocat primul pas este deschiderea succesiunii.
Succesiunea se dezbate:
- la notar, daca toti mostenitori se inteleg cu privire la toate aspectele legate de mostenire sau
- in fata instantei de judecata.
Pasul urmator este inscrierea noilor asociati in registrul comertului pe baza certificatelor de mostenitor/hotararii instantei.
Apoi urmeaza dizolvarea societatii:
- daca asociatii se inteleg adopta o hotarare AGA prin care decid dizolvarea si modul de distribuire a activelor catre asociati sau
- daca asociatii nu se inteleg in baza unei hotarari a instantei de judecata.
Daca asociatii se inteleg, dupa dizolvare se solicita radierea, iar registrul comertului va elibera un certificat cu privire la proprietatea asupra vehiculului.
Cu acest certificat noul proprietar va radia vehiculul din evidentele fiscale ale primariei de unde avea societatea sediul, va solicita inscrierea sa in evidentele fiscale ale primariei unde are domiciliul si va solicita transcrierea la directia regim permise de conducere si inmatricularea vehiculelor.
Daca asociatii nu se inteleg orice persoana interesata va putea cere registrului comertului desemnarea unui lichidator, care va parcurge procedura lichidarii (nu voi scrie aici in ce consta, intrucat ar dura prea mult si nu stiu daca e relevant pentru dumneavoastra).
Eu as face in felul urmator: 1) Intrarea mostenitorului/lor in societate. 2) Scoaterea bunului din societate. 3) Dizolvarea și lichidarea simultana a societatii.
Dizolvare/radiere srl
alext
Doresc radierea unui SRL cu asociat unic, fara lichidator.
Eu sunt asociat unic si administrator.
Are sediul expirat din 4 iunie 2007 si are bilantul anual ... (vezi toată discuția)