avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale falimentul s.c. cu reducere limitata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

falimentul s.c. cu reducere limitata

societate cu reducere limitata, cu datorii la DGMFP, doresc sa o radiez. o pot cere in dizolvare voluntara in acest caz? si care ar fi pasul urmator? precizez faptul ca societatea nu mai functioneaza din 2004, expirandui termenul de intrerupere temporara de activitate din 2007. firma nu are mifloace fixe si nici obiecte de inventar ele fiind toate casate.
in asteptarea unui raspuns, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ROX_CRISTIAN , utilizator 13:31, 6 Iunie 2009
Puteti deschide procedura de faliment voluntara , aratand ca sunteti in incapacitate de plata, ca nu mai aveti activitate din 2004 si instanta se va pronunta pe cererea dvs/ daca o va admite si va hotari deschiderea procedurii de faliment.
dar e de durata.
Puteti sa efectuati dizolvarea si lichidarea voluntara a societatii, dar trebuie sa tineti cont de implicatiile acesteia.
Acest lucru se face in doua etape la Registrul Comertului, prima fiind inregistrarea Hotararii AGA sau a deciziei asociatului unic, prin care se stabileste dizolvarea voluntara a societatii, fara numire de lichidator, cu acordul tuturor asociatilor. A doua etapa consta in radierea societatii, depunand o serie de acte prin care faceti dovada modului de lichidare. In cadrul acestei a doua etape, va fi necesar sa achitati datoriile catre DGMFP, altfel nu va fi admisa de Registrul Comertului.
Aceasta solutie este indicata pentru a putea radia cat mai repede societatea.... circa 2 -3 luni.... si a evita noi datorii care se vor strange din punct de vedere fiscal.... desi costurile unei astfel de radieri sunt destul de ridicate.

Mai exista varianta in care asteptati sa aplice Registrul Comertului sanctiunea de dizolvare a societatii ... inteleg ca sunt motive!!!.... dar nu puteti anticipa cand se va aplica aceasta sanctiune... iar dupa dizolvarea societatii.... se va incepe procedura lichidarii, numindu-se un lichidator judiciar din oficiu de catre instanta...... procedura care dureaza pana la maxim 3 ani de zile.... si este posibil ca in cadrul lichidarii sa fie deschisa procedura insolventei pentru datoriile pe care le aveti si chiar sa fie solicitata atragerea raspunderii administratorului!!!!
clar, datoriile nu pot fi achitate pt ca sunt sume foarte mari, dar as vrea sa stiu in momentul in care astept sa se ceara falimentul din partea finantelor (pt. ca asa se pare ca o sa se intamle in curand), pot atuncea propune eu lichidatorul?
Multumesc!
am nevoie de o speta de comercial, legata de dizolvarea si lichidarea unei societati comerciale , ma poate ajuta cineva?
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere firma cu datorii capucino capucino Buna ziua. Azi am aflat ca 2 societati , care au avut datorii la societatea mea au fost radiate in cursul anului 2012. Cum se poate asta? DIn cate cunosc, ... (vezi toată discuția)
Opozitie la inchiderea unei firme dennisnic dennisnic Sunt detinatorul unei societati comerciale. Un client are o datoria catre societatea mea de 30.000 lei . Bineinteles ca refuza sa plateasca , invocand ca nu ... (vezi toată discuția)
Radiere srl ContSters182367 ContSters182367 Poate ma ajutati cu un sfat va rog. Am o societate comerciala, unic asociat, nu am activitate, neplatitor de tva, nu am suspendat-o. Inca tin contabilitatea ... (vezi toată discuția)