avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... demisie cenzor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

demisie cenzor

Buna seara. Am si eu o intrebare.In luna ianuarie am fost ales la sedinta asociatiei de proprietari presedinte al comisiei de cenzori formata din trei membrii. Mentionz ca din momentul alegerii pana in prezent nu am semnat nici un act prin care sa fiu numit presedinte al comisiei de cenzori. in ultima saptamana au apart anumite probleme la asociatie in urma carora m-am decis sa demisionez din functie. Intrebarea este Nesemnand nici un act sunt oficial presedinte al comisie si daca sunt in ce conditii pot sa imi dau demisia . Trebuie un preaviz si de cate zile?
Cel mai recent răspuns: siamezu69 , utilizator 16:35, 30 Aprilie 2009
Daca ati fost ales de adunarea generala din ianuarie presedinte al comisiei de cenzori trebuia ca a doua zi sa va apucati de treaba, sa treceti la verificarea documentelor, sa indrumai comitetul, administratorul, presedintele asociatiei.Nu inteleg ce act trebuia sa semnati prin care sa fiti numit presedinte al comisiei de cenzori!? Actul prin care ati fost ales este procesul verbal incheiat la adunarea generala. Ati facut o verificare a documentelor pana acum? S-a stabilit la adunarea generala sa fiti platit cu o suma de bani? Ati incasat pana acum ceva bani pentru functia de cenzor? Puteti sa va dati demisia oricand printr-o adresa catre presedintele asociatiei. Dar un presedinte al comisiei de cenzori cred ca poate avea putere mai mare, in anumite probleme , chiar decat presedintele asociatiei. Cum spunea @elga , daca nu ma insel, undeva " pesedintele comisiei de cenzori este ca un procuror in asociatie". Ati fost ales de adunarea generala si ar fi respecuos pentru dv sa va dati demisia in urmatoarea adunare generala in fata proprietarilor care au avut incredere si v-au ales.
Cand a fost aleasa comisia de cenzori s-a stabilit o anumita suma pentru plata cenzorilor dar nici pana in ziua de azi nu am fost platiti cu toate ca s-au facut verificari la toate actele .Problema a aparut in momentul in care o doamna mai in varsta membra a comisiei de cenzori a facut contestatie spunand ca s-a facut verificare superficiala si cand sotul acesteia m-a acuzat pe mine si pe celalalt membru al comisiei ca suntem hoti , nesimtiti si ne-a facut in alte moduri fara nici un motiv drept pentru care consider ca nu mai am nici un motiv sa raman in functia de prsedinte al comisiei chiar daca ci care m-au ales au avut incredere in mine. Mentionez in continuare ca aceasta doamna chiar daca este numai o membra a comisiei se considera un fel de supervizor care trebuie sa semneze chiar peste presedintele asociatiei de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Destituire presedinte asociatie proprietari Elenapusa Elenapusa Cine poate decide si hotara, destituirea presedintelui, cenzorului si administratorului dintr o asociatie de proprietari? Daca avem dubii in calculul ... (vezi toată discuția)
In ce mod poate sa fie schimbat cenzorul asociatiei? tonyyyy tonyyyy Sunt Presedinte al Comisiei de cenzori, ales in Adunarea generala a propietarilor, care a avut loc in anul 2002. In anul 2005 mi s-a intocmit o "Conventie ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociației de proprietari poate fi și administrator? Mainerici  Ctin Mainerici Ctin In cadrul unei asociatii presedintele poate îndeplini si functia de administrator? ÎN SITUAȚIE IN CARE UN PRESEDINTE ISI DA DEMISIA, nu există comitet ... (vezi toată discuția)