avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Distributie online - cod caen si autorizatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Distributie online - cod caen si autorizatii

Buna ziua,
Incercam sa ne dezvoltam pe partea de online, si avand o oarecare experienta in anumite domenii am spus sa incepem de acolo. Daca la partea practica ne pricepem, vrem sa intelegem unde gresim la partea teoretica pentru ca pana acum parerile sunt impartite.
Ce coduri caen trebuie sa folosesc pentru magazin online (fara a exista un magazin fizic de desfacere) pentru piese auto, piese instalatii, mobilier stradal, si magazin distributie hrana si accesorii animale de companie (petshop online) si magazin de articole vestimentare? Si ce autorizatii imi sunt necesare.
Daca exista deja un SC cu o activitatea principala alta decat cele descrise, dar in secundar o lista care sa cuprinda codurile necesare imi este suficient pentru a functiona legal?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 10:06, 10 Aprilie 2014
Pentru a desfasura activitatea de comert on-line, este necesar ca in obiectul de activitate al societatii sa fie cuprins codul CAEN 4791 Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.
De asemenea, este necesar ca aceasta activitate sa fie autorizata la registrul comertului.
Verificati existenta in actul constitutiv a acestui cod CAEN. In caz contrar, este necesar sa dispuneti printr-o hotarare a AGA, urmatoarele:
1. Completarea obiectului de activitate cu codul CAEN 4791
2. Autorizarea desfasurarii activitatii prevazute de codul CAEN 4791 la sediul ...(social sau secundar)
Hotararea AGA va fi depusa la registrul comertului, in original, impreuna cu actul constitutiv reactualizat si declaratia model 3. Ulterior, veti obtine si autorizatia de functionare si fisa de valabilitate eliberate de Primaria in raza teritoriala a careia se afla sediul ....(social sau secundar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online produse alimentare imsebii1 imsebii1 Salutare! Am o firma cu cod caen 4711, iar cu cod secundar 4791. As vrea sa deschid un magazin online unde sa vand alimentare si non alimentare. De ce ... (vezi toată discuția)
Ajutor ContSters236592 ContSters236592 Schim sediul social si redactez decizia AGA. In decizia AGA am specificat ca hotarasc 1. (schimbare sediu social). Pentru a mai adauga 3 coduri CAEN in actul ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen srl-d savurazvan savurazvan buna ziua. am infiintat recent un srl-d cu activitatea principala 4532. cand am ajuns la anaf sa inregistrez firma ca platitoare de tva mi-au zis ca pentru ... (vezi toată discuția)