avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Trebuie sa declar la finante?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Trebuie sa declar la finante?

Buna ziua,

In cazul incheierii unui contract de inchirere cu o alta firma trebuie ca societate sa declar contractul la finante? Daca da..care este baza legala?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 12:21, 10 Aprilie 2014
Nu trebuie sa declarati.Firma va emite factura cu tva sau fara.In cazul in care factura este emisa cu tva cereti o copie dupa notificarea depusa la Anaf.
eu sunt proprietarul..eu trebuie sa depun declaratie la finante? ma refer la declaratia prevazuta de ordinul 1985/2012
Veniturile din chirii sunt scutite de tva.Daca dvs.doriti sa emiteti factura cu tva trebuie sa depuneti notificare la Anaf si sa-i dati si chiriasului o copie pentru as putea deduce tva-ul.
ART. 141 Scutiri pentru operaţiuni din interiorul ţării
(2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
e) arendarea, concesionarea, închirierea şi leasingul de bunuri imobile, acordarea unor drepturi reale asupra unui bun imobil, precum dreptul de uzufruct şi superficia, cu plată, pe o anumită perioadă.
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie fara tva companie cu mai multe spatii danileo danileo Buna ziua, Avem o firma platitoare de tva care detine mai multe cladiri de birouri, facturand normal cu tva chiria catre chiriasi. Este posibil sa avem ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere danielamihai10 danielamihai10 Persoana juridica am inchiriat spatiu ,as vrea sa stiu daca ca persoana juridica trebuie sa fac o notificare catre finante si daca da, cum ? (vezi toată discuția)
Tva zako zako Detin o firma neplatitoare de TVA.Este corect ca pentru spatiul inchiriat sa platesc TVA? (vezi toată discuția)