avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA contract de inchiriere
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

contract de inchiriere

Persoana juridica am inchiriat spatiu ,as vrea sa stiu daca ca persoana juridica trebuie sa fac o notificare catre finante si daca da, cum ?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:58, 17 Noiembrie 2012
Activitatea de inchiriere este scutita de tva.In cazul in care doriti sa colectati tva pentru aceasta activitate depuneti la Anaf o notiticare.
Puteti descarca din link-ul de mai jos un model de notificare.

[ link extern ]

Chiriasul pentru a putea deduce tva-ul inscris pe factura de chirie trebuie sa aiba o copie a notificarii depuse de dvs.la Anaf.
Trebuie sa aveti ,in primul rand,inscris la Registrul comertului aceasta activitate.Conform art.141 alin (2)lit.e)din Codul fiscal inchirierea de bunuri imobile intra in sfera operatiunilor scutite de TVA.Daca firma este platitoare de TVA si vrea sa factureze chiria cu TVA,atunci va trebui sa notifice organului fiscal aceasta optiune.Formularul este cel prezentat in anexa.nr.1 la Normele metodologice de aplicare ale Codului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva contract de inchiriere avas avas Buna ziua.La facturarea unei chirii mai este obligatorie notificarea adm. financiare daca se factureaza cu TVA? Se mai poate factura fara TVA? Multumesc (vezi toată discuția)
Valoarea unui contract de chirie este purtatoae de tva? valygl valygl buna ziua!am inchiriat de recent un spatiu de la o persoana juridica cu valoarea de 1000 ron pe contract si dupa doua luni sa ma anunte ca imi adauga tva de la ... (vezi toată discuția)
Chirie facturata fara tva cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am o societate comerciala neplatitoare de TVA si am inchiriat un spatiu comercial de la o alta societate comerciala platitoare de TVA.In urma ... (vezi toată discuția)