avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nume de familie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nume de familie copil

buna seara...am si eu o intrebare ...la maternitate daca tatal copilului nu poate veni, nefiind in localitate, si noi nu suntem casatoriti, traim in concubinaj, se poate sa se faca certificatul constatator pe numele meu iar apoi la starea civila copilul sa aiba amandoua numele de familie, al meu si al lui?mentionez ca nu stiu daca tatal e de acord ca sa aiba amandoua numele de familoie, dar nua s rvea toptusi sa poarte numai numele lui, si eu sa am nume diferit...se poate face ceva in legatura cu asta?el vrea sa il recunoasca...multumesc si astept raspuns
copilul poate purta ambele nume numai daca tatal recunoaste copilul ca fiind al lui si daca este de acord cu acest lucru..;)
si in cazul in care vrea sa recunoasca copilul si sa ii poarte numele, dar eu nu vreau sa fie numai pe numele lui, ci sa poarte si numele meu, ce se poate face?
daca de comun acord stabiliti asa, atunci ii puneti ambele nume
pai si daca el nu e de acord cu ambele nume, iar eu nu sunt de acord numai cu numele lui...?
daca nu sunteti de acord amandoi, nu puteti face nimic....;) ganditi-va la binele copilului, nu la al vostru....cel mai destept cedeaza...:thumbup:

Alte discuții în legătură

Modalitatea de a prelua numele tatalui - parinti necasatoriti Kitte Kitte Buna ziua Ma intereseaza care este procedura (si ce acte sunt necesare) pentru ca un copil sa preia de la nastere numele tatalui. Parintii nu sunt ... (vezi toată discuția)
Nume copil cu parinti necasatoriti flavius1980 flavius1980 Buna ziua, As dori sa stiu ce nume de familie ia un copil nou-nascut in cazul in care parintii nu sunt casatoriti iar tatal recunoaste copilul. Multumesc, (vezi toată discuția)
Numele copilului ioana bica ioana bica Ma intereseaza sa stiu daca o femeie necasatorita ramine insarcinata,tatal copilului doreste sa recunoasca copilul,cei doi nu doresc sa se casatoreasca, numele ... (vezi toată discuția)