avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie ncpp art 425 ind 1
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie ncpp art 425 ind 1

In ce situatii expres prevazute de lege poate fi declarata contestatia ca o cale ordinara de atac (art 425 ind 1, ncpp, introdus prin oug 3/2014)? Poate fi declarata si impotriva hotararilor definitive in apel pronuntate de curtile de apel?
La ce se refera art 425 ind 1 din noul cod de procedura , nu stie nimeni?
Nu poate fi introdusa impotriva hotararilor definitive, calea de atac a contestaţiei se poate exercita numai atunci când legea o prevede expres si este o cale de atac în materii urgente şi pentru hotărâri restrictive de drepturi şi libertăţi fundamentale.
Contestaţia se soluţionează de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, respectiv de către judecătorul de cameră preliminară de la instanţa superioară celei sesizate sau, după caz, de către instanţa superioară celei sesizate, respectiv de completul competent al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în şedinţă publică, cu participarea procurorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista cale de atac ordinara impotriva incheierii avand obiectul cererea de anularea amenzii judiciare? eusaisapte eusaisapte exista cale de atac ordinara impotriva incheierii avand obiectul cererea de anularea amenzii judiciare? (vezi toată discuția)
Cale de atac cu prilejul arestului preventiv eduuard eduuard Care este calea de atac la care se poate recurge in cazul masurii arestului preventiv luat in faza urmaririi penale? Se poate formula o contestatie in termen ... (vezi toată discuția)
Diferenta apel si rcurs sperantagabi sperantagabi care este diferenta intre apel si recurs,unde se judeca apelul de cine ,si unde se judca rtecursul si cine il judeca ,cdica tot acael judecator Va multumesc! (vezi toată discuția)