Am mari sperante si incredere, ca aici se va gasi o solutie la problema mare pe care o am eu acum.Si rog pe toti care au cunostiinta in domeniu, sa-mi acorde un sfat, un ajutor.Am o societate SRL infiintata in 2000.Aceasta societate a functionat si a avut activitate pana in noiembrie 2003.In acest timp,aceasta societate si-a achizionat un imobil, pe care l-a intabulat pe numele ei la CF. Societatea a avut initial un asociat unic, dupa care s-a mai cooptat pe rand inca 2 asociati. Pentru ca nu a fost depus bilantul contabil pe anul 2004 si 2005,la ORC, numai la Administratia Financiara, dar totusi DEPUS pe 2006 si la ORC si la Administratie (am si dovada depunerii in termen), ORC a cerut dizolvarea societatii invocand dispozitiile art.237 alin.1 lit.b din Lg.nr.31 / 1990 R. Din pacate la sediul firmei nemai fiind nimeni(stiu ca suntem vinovati ca nu ne-am schimbat sediul :((), noi nu am intrat in posesia citatiilor pentru prezentare la dizolvarea societatii. In final in luna august 2007 s-a dispus dizolvarea societatii,la cererea ORC-ului.Actiune pe care noi nu am contestat-o,neafland in termen de ea, decat pe la jumatatea anului 2008, si cu care suntem de acord.Partea cea mai dureroasa este ca s-a facut si radierea din ORC, in decembrie 2008,de care din nou noi n-am avut cunostiinta de cauza,decat atunci cand am cautat pe internet, am gasit societatea la stare : radiata din decembrie 2008. Am fost la Reg.Com. in data de 28.04.2009, am predat certificatul de inmatriculare, am facut un proces verbal de predare-primire a lui,si decat atunci oficial, am intrat in posesia certificatului de radiere si a incheierii de radiere.Pentru ca anterior am primit niste informatii neintemeiate, acum am mari probleme, si anume, ca nu mai pot face trecerea imobilului pe numele asociatilor, la notar, societatea nemaiexistand ca personalitate juridica.Intrebarea mea este:"Cum pot sa-l trec pe numele asociatilor, in situatia data?" Mai am de mentionat ca societatea nu are nici un fel de datorii la stat, (din pacate,stiu ca suna anormal, dar zic asa pentru ca daca ar fi avut s-ar fi numit un lichidator), pentru care D.G.F.P-ul a fost de acord cu dizolvarea,si ca dizolvarea s-a facut fara numirea unui lichidator,mai mult nu s-a mentionat de bunul existent in patrimoniul societatii, si de care nu au tinut cont; nu au facut o situatie a activelor si pasivelor...etc. Ce este de facut, daca mai am vre-un termen pe care pot sa-l atac, sau vre-o alta cale ? Si ce se va intampla cu imobilul, in proprietatea cui ramane ? Va multumesc anticipat, tuturor !
daca acel asociat nu va creaza probleme si recunoaste actul initial nu mai apelati la acel act, concepeti un act de vointa intre toti asociatii prin care mentionati modul de distribuire a activului net...puteti sa il concepeti ca o Hotarare AGA ..pentru ca in final cu acest act veti ajunge la un notar in vederea intabularii imobilului este bine ca acest act sa vi-l redacteze chiar notarul ales, acesta il va autentifica si il va concepe astfel incat sa fie complet
as mai putea face din nou cesiunea partilor, adica cei 2 cedeaza in totalitate unuia singur, probleme intre ei nu ar fi, dar la cine, ca o d-na notar,la care am fost astazi, mi-ar fi zis, ca ea nu mai poate incheia nici un act referitor la aceasta firma, deoarcea este radiata, deci nu are personalitate, numai in baza unei hotarari judecatoresti :rtfm:
Aplicarea dispozitiilor art. 237 alin. (8) - (9) din Legea nr. 31 / 1990
ART. 237*)
9) Incheierea de radiere se inregistreaza in registrul comertului, se comunica persoanei juridice la sediul social, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, pe cale electronica, si se afiseaza pe pagina de Internet a Oficiului National al Registrului Comertului si la sediul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal, in raza caruia societatea isi are inregistrat sediul.
(10) Bunurile ramase din patrimoniul persoanei juridice radiate din registrul comertului in conditiile alin. (8) si (9) revin actionarilor. Acest drept se prescrie in termen de 6 luni de la comunicarea incheierii de radiere.
*) Modificat conf. prevederilor Art. I, pct. 3 din Legea nr. 302/2005.
"davideg" radierea a fost facuta in sedinta publica din data de 08.12.2008, dar eu actele referitoare la radiere, oficial,le-am ridicat decat ieri,adica 28.04.2009, cand am predat certificatul de inmatriculare.de la care data curge termenul de 6 luni,la care faceti referire? d-na notar, invoca motivul neputintei incheierii actului de proprietate catre un asociat, din motivul ca in actul de dizolvare - radiere nu este mentionata situatia patrimoniului,datorita lipsei lichidatorului.multumesc