avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rutiera

Un echipaj de politie, pe a carui masina nu scrie "Politia Rutiera", poate aplica amenzi pentru abateri rutiere? Mai exact, pentru nepuratre centura de siguranta.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ardei2011 , utilizator 17:35, 12 Aprilie 2014
Conform ultimilor modificari din cadrul angajatilor MAI si ai reprezentantilor autoritatii publice locale,
constatarea contraventiilor la regimul circulatiei pe drumurile publice intra in sarcina angajatilor MAI,ai serviciului specializat din primariile locale
Sancțiunile contravenționale se aplică conform legii de agenții poliției rutiere, nu de mașinile cu care execută misiunile.
Intre timp am gasit ceva pe site*ul politiei:
Conform dispozitiei Inspectorului General al Politiei Romane nr. 450/29.11. 2006, ofiterii si agentii de politie din structurile de ordine publica ale Politiei Romane pot desfasura activitati pe linie de circulatie, acestia sunt obligati sa poarte uniforma cu inscrisuri si insemne dinstinctive.

Agentul de politie care m-a oprit, nu purta uniforma cu inscrisuri si insemne dinstinctive, deci mi se pare ca e cam abuz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polițist rutier dietmarkrutsch dietmarkrutsch Am observat tot mai multe spețe și comentarii despre polițistul rutier vs. cel ne-rutier. În sensul că în conformitate cu OG 195/2002 DOAR POLIȚISTUL ... (vezi toată discuția)
Amendã imac imac Bună ziua Rog să-mi spună cineva dacă agenţii poliţiei rurale au atributii să constate şi să sancţioneze contravenţiile la legea circulaţiei? Vă ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie Danisan Danisan Buna ziua, am fost implicat intr-un eveniment rutier si as dori sa stiu daca informatiile mele legate de aspectul juridic al problemei sunt corecte sau nu ... (vezi toată discuția)