avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amendã
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amendã

Bună ziua
Rog să-mi spună cineva dacă agenţii poliţiei rurale au atributii să constate şi să sancţioneze contravenţiile la legea circulaţiei?
Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: imac , utilizator 17:16, 30 Septembrie 2011
Conform dispozitiei Inspectorului General al Politiei Romane nr. 450/29.11. 2006, ofiterii si agentii de politie din structurile de ordine publica ale Politiei Romane (politia rurala) pot desfasura activitati pe linie de circulatie. Deci, agentul de politie din cadrul serviciului 'politie rurala' are atributii in domeniul constatarii contraventiilor si aplicarea sanctiunilor contraventionale privind circulatia pe drumurile publice.
Mulţumesc pt răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera ardei2011 ardei2011 Un echipaj de politie, pe a carui masina nu scrie \\"Politia Rutiera\\", poate aplica amenzi pentru abateri rutiere? Mai exact, pentru nepuratre centura de ... (vezi toată discuția)
Polițist rutier dietmarkrutsch dietmarkrutsch Am observat tot mai multe spețe și comentarii despre polițistul rutier vs. cel ne-rutier. În sensul că în conformitate cu OG 195/2002 DOAR POLIȚISTUL ... (vezi toată discuția)
Competenta aplicare amenzi politia nationala / politia locala vldstf vldstf Va rog sa ma lamuriti cu un aspect : Un politist de la politia nationala (deci nu cea locala!) mi-a aplicat o sanctiune pentru ca am aruncat niste saci cu ... (vezi toată discuția)