avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj - renuntare la pretentii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj - renuntare la pretentii

Am divortat de vreo 2 ani sotul abandonand domiciliul conjugal neputand fii localizat,la proces nu am stiut de partaj , am cumparat o locuinta in timp ce eram casatoriti dar sotul nu a contribui cu nimic,e dispus sa-mi trimita un document care sa justifice ca nu are nici o pretentie dar nu stiu exact ce sa.-i cer,locuieste in strainatate in afara UE, e valabil un document la consulatul tarii respective sau doar la notar?
Cel mai recent răspuns: Petrescu Laurentiu , Avocat 01:19, 11 Aprilie 2014
Puteti deschide o actiune privind partajul bunurilor comume dupa divort si in caz ca nu mai aveti si bunuri comune se poate solicita instantei sa constate ca acest apartament va apartine in exclusivitate putind folosi declaratia sotului dvs.tradusa,legalizata si apostilata in care sa recunoasca situatia reala.Totodata ar fi bine daca ati obtine si o dovada din ce data a parasit tara fostul sot.Insa in proces acesta trebuie citat cu strainatatea sau isi poate desemna un avocat sau imputernicit in tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin ambasada annapop annapop Buna, Ma aflu in alta tara, nu in europa, si as dori sa divortez insa nu ma pot prezenta in tara. Cum as putea face asta prin ambasada? sotul este in ... (vezi toată discuția)
Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru inchirierea unui apartament ramy-miha ramy-miha Buna ziua ! nu stiu daca m-ati putea ajuta, eu locuiesc in strainatare si trebuie sa fac o imputernicire (procura) pt. tatal meu,ca sa poata inchiria un ... (vezi toată discuția)