avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Pierdere fiscala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Pierdere fiscala

Buna ziua

In decl.101 pe 2013 am declarat pierdere fiscala, stiu ca recuperarea pierderilor fiscale se efectueaza la fiecare termen de plata a impozitului pe profit, daca acum in primul trimestru al anului 2014 sunt pe profit, deci o sa am de platit impozit pe profit, cum se recupereaza pierderea fiscala?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:11, 11 Aprilie 2014
Deduceti pierderea fiscala din D101 pe 2013 din profit impozabil aferent trim I 2014. Deci o scadeti din profitul impozabil, si deci impozitul pe profit trim I 2014 va fi mai mic cu 16%x pierderea fiscala de recuperat.

Posibil ca impozit profit trim I 2014 sa fie zero daca pierderea fiscala e mai mare decat profit impozabil aferent trim I 2014. In acest caz depuneti D100 cu zero.

Norme: ART. 26 Cod fiscal

73. Recuperarea pierderilor fiscale anuale se face în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.

74. Pierderea fiscală reprezintă suma înregistrată în declaraţia de impunere a anului precedent.
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare sau recuperare profit NNorbert NNorbert Buna ziua Am urmatorul caz, la data de 31.12.2013 societatea a fost pe pierdere 20.000 lei. In trimestrul I 2014 am avut pierdere de 7.000 lei, iar in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit Chris-Cross Chris-Cross Buna ziua!Am o mica nelamurire.Societatea a fost microintreprindere in anii 2013 si partial in 2014,dupa care a trecut la impozit pe profit.In perioada 2013 si ... (vezi toată discuția)
Intocmire declaratie 100 lidiao lidiao Daca in anul 2011.2012 am avut pierdere, am depus decl.100 pe zero. Acum in 2013 ce fac. In primul trim am calculat si mi-a iesit imp.profit, recuperez ... (vezi toată discuția)