In decl.101 pe 2013 am declarat pierdere fiscala, stiu ca recuperarea pierderilor fiscale se efectueaza la fiecare termen de plata a impozitului pe profit, daca acum in primul trimestru al anului 2014 sunt pe profit, deci o sa am de platit impozit pe profit, cum se recupereaza pierderea fiscala?
Deduceti pierderea fiscala din D101 pe 2013 din profit impozabil aferent trim I 2014. Deci o scadeti din profitul impozabil, si deci impozitul pe profit trim I 2014 va fi mai mic cu 16%x pierderea fiscala de recuperat.
Posibil ca impozit profit trim I 2014 sa fie zero daca pierderea fiscala e mai mare decat profit impozabil aferent trim I 2014. In acest caz depuneti D100 cu zero.
Norme: ART. 26 Cod fiscal
73. Recuperarea pierderilor fiscale anuale se face în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.
74. Pierderea fiscală reprezintă suma înregistrată în declaraţia de impunere a anului precedent.
Impozit pe profit
Chris-Cross
Buna ziua!Am o mica nelamurire.Societatea a fost microintreprindere in anii 2013 si partial in 2014,dupa care a trecut la impozit pe profit.In perioada 2013 si ... (vezi toată discuția)