avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare crestere copil

Am o situatie deosebita. Am o sora care are un copil sub un an. Este in divort cu sotul ei. Ea nu are serviciu si nici locuinta fiind in prezent gazduita la mine. Tatal copilului are doua locuinte si serviciu cu venit lunar. Cum ar putea sora mea sa ceara incredintarea copilului la tatal sau deoarece ea nu are venituri si eu nu mai vreau sa o tin la mine. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:42, 12 Aprilie 2014
Nu incredintarea, ci stabilirea domiciliului copilului la tata ar trebui sa ceara. Totusi, sora dvs va trebui sa plateasca pensie de intretinere copilului (chiar daca nu lucreaza).
Bună ziua,
Având în vedere vârsta minorului, cel mai potrivit ar fi ca acesta să locuiască împreună cu mama sa.
Ținând cont că mama nu deține cu orice titlu, permanent ori temporal, un spațiu cu destinație de locuință, este de luat în calcul și varianta în care minorul să locuiască cu tatăl sau.
Pensia de întreținere, de va fi solicitată în mod expres, se poate presta în natura prin alimente, haine și alte asemenea ori sub forma unei sume de bani, în cuantum de maxim 25% din venitul net și total realizat de către cel ce va fi obligat la întreținere către minor.
Se poate lua în calcul și ipoteza în care, mama poate asigura locuința minorului (..) din pensia de întreținere a minorului, dacă este în interesul minorului să locuiască împreună cu mama sa.
Pensia de întreținere se acordă doar la cerere și doar în cazul în care minorul se află în nevoie.
Părinți pot stabili și de comun acord locuința minorului după divorț.
Si ea unde se duce? Nu are posibilitatea sa-si ingrijeasca copilul acolo unde se duce? Sau ramane pe strazi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa divort, de la parinti ea se muta tot la fostul tanet tanet prietenul meu actual cu care am un bebelus, a fost casatorit 10 ani, are un copil de 10 ani; divortul a durat aprox un an in care s-au tot amanat infatisarile ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor cu handicap mediu mierloianamaria mierloianamaria Buna ziua. Va scriu pentru ca as avea nevoie de un raspuns in fata unei situatii. Vreau sa divortez de sotul meu cu care sunt impreuna de 6 ani, locuim in ... (vezi toată discuția)
Schimbare custodie ALICE000 ALICE000 Buna ziua. Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.In urma cu 2 ani am divortat de sotul meu, iar custodia baietelului nostru in varsta de 12 ani acum ... (vezi toată discuția)