prietenul meu actual cu care am un bebelus, a fost casatorit 10 ani, are un copil de 10 ani; divortul a durat aprox un an in care s-au tot amanat infatisarile in speranta ca ea va reusi sa obtina cat mai multe de la el (nu aveau proprietate, au stat intr-o locuinta de serviciu - decat ceva electrocasnice); el i-a cedat custodia copilului si plateste pensie alimentara mai mult decat s-ar cuveni conform salariului lui. Ea s-a mutat la parintii ei, betivi scandalagii, care sustineau ca el nu este demn de fiica lor. Pensia alimentara era folosita pentru capriciile mamei (vacante cu prietenul ei actual), cand copilul ii cerea bani pentru scoala sau mici pofte ea il trimitea la "taica'su". Dupa cateva luni, ea s-a certat cu parintii ei, au alungat-o din casa, ea s-a dus cu copilul tot la fostul sot in locuinta lui de serviciu...pentru a evita scandalul, el i-a primit "provizoriu"-sunt de 5 luni acolo deja, ea insa nu are gand sa plece si nici sa cedeze custodia copilului, copil care ii asigura macar un venit lunar. Cum poate scapa el din acest lant vicios? Are vreo obligatie in a-i asigura ei locuinta atata timp cat sunt divortati, insa ea are copilul lui? Mentionez ca eu locuiesc singura cu bebe al meu, departe de scandal si probleme, insa vrem ca si tati sa stea cu noi.
poi tati o sa stea cu cine vrea el......
banuiesc ca vrea sa stea cu ei din moment ce asta face!
cred ca cei 10 ani isi fac efectul.......
scuze daca nu asta vroiai sa auzi......
obligatie legala nu cred ca are dar morala?!
"El" poate sa solicite pe cale judecatoreasca reincredintarea minorului.Insa daca va obtine reincredintarea minorului, nu cred ca va putea sa o dea afara pe mama copilului fara o actiune in evacuare...locuinta fiind insa de serviciu, cel putin teoretic, calitatea procesuala a chiriasului pentru a promova o astfel de actiune este destul de indoielnica, nefiind proprietar...astfel ca lantul vicios ar putea continua.
Ce ma surprinde este faptul ca tatal copiilor locuieste cu fosta sotie si cu primul copil, de bunavoie si nesilit de nimeni...in conditiile in care ar putea sa locuiasca cu dvs. si cu bebelusul dvs.
Ar mai exista o posibilitate in situatia incredintarii minorului (primul copil) catre tatal bebelusului dvs. : acesta sa renunte la locuinta de serviciu si sa vina sa locuiasca impreuna (si cu minorul sau din prima casatorie) cu dvs. si bebelusul dvs.
Astfel fosta sotie va putea fi evacuata din respectivul imobil.
Este parerea mea, insa alti colegi pot avea pareri si solutii mai bune pentru dvs.:)
Oricum dificila situatie...
multumesc frumos pentru raspuns. "nesilit" este relativ: fiind locuinta de serviciu, dupa un scandal facut de fosta la jobul lui, i s-a impus sa accepte acest compromis. El intentioneaza sa renunte la servici de comun acord cu angajatorul...renunta si la casa implicit (el acum plateste si pensie alimentara - bani cu care mama a putut pleca la mare fara copil, cu prietenul ei, insa si cheltuielile de intretinere) Cum poate insa "scapa" de ea fara a afecta copilul? Ea nu vrea sa renunte la copil, desi o "incurca" (pleca peste weekend si il lasa singur cu bunicii fara a spune unde si cand se intoarce)...el nu are locuinta. imi pare rau, acum sunt si eu mamica si imi iubesc copilul mai presus decat orice, dar nu l-as folosi ca arma sau scut in nici un fel de divergenta. Nu locuim inca impreuna datorita acestui fapt: tatal are inca probleme de rezolvat, iar ingerasul meu are dreptul sa creasca intr-un mediu armonios si cald, ferit de scandaluri. Cu mare drag as accepta copilul lui in casa mea daca ar castiga custodia, cred ca este un suflet chinuit, insa nu am decat o garsoniera proprie. Daca tatal paraseste tara pentru a cauta de munca...? ce implicatii ar avea? Daca ar avea custodia copilului nu l-ar putea lua cu el fara acceptul mamei...care nu il lasa nici acum macar sa plece cu tatal in vacanta in alta tara pentru o saptamana, desi copilul isi doreste foarte mult.... Acum in criza asta e mai greu sa gasesti un loc de munca care sa iti permita sa platesti o pensie alimentara, sa intretii si o familie. Este o situatie foarte complicata si imi este foarte greu sa vad clar o solutie, incerc sa ma detasez, insa...tot sunt implicata 100%.
multumesc din nou.
Singurul care poate sa rezolve aceasta problema este acest domn, tata a doi copii.
Solutii sunt , insa trebuie sa si vrei.
Puteti sa va dati seama de aceasta situatie foarte bine dupa comportamentul acestuia, cu alte cuvine , daca si-a ales sa stea impreuna cu fosta sotie si cu primul copil:O se naste intrebarea,de ce nu sta cu d.-stra si mucut?
Locuinta de serviciu nu e un impediment.
Poate sa notifice unitatea la care lucreaza prin scrisoare recomandata sau merge personal si depune o cerere prin care anunta ca in apartamenul respectiv domiciliaza fosta sotie si copilul, iar in cazul in care unitatea nu se conformeaza a lua masuri , acest domn este salvat de o posibila tragere la raspundere pecuniara ce consta in cheltuielile de intretinere pentru 3 persoane.
Verificati si nu va luati dupa simple vorbe si aparente!X-(
Prietenul dumneavoastra trebuie sa se hotarasca ce vrea sa faca. Rezolvarea se afla la el si nu la altcineva. Nimeni nu il obliga sa locuiasca acolo.
- Poate renunta la locuinta de serviciu si sa se mute la dumneavoastra;
- Poate sa ceara reincredintarea minorului;
- daca obtine custodia copilului poate pleca oriunde doreste fara a fi nevoie de acordul mamei.
Ajutati-ma cu un sfat
ionela86
Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In ... (vezi toată discuția)