avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dupa divort, de la parinti ea se muta tot la fostul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dupa divort, de la parinti ea se muta tot la fostul

prietenul meu actual cu care am un bebelus, a fost casatorit 10 ani, are un copil de 10 ani; divortul a durat aprox un an in care s-au tot amanat infatisarile in speranta ca ea va reusi sa obtina cat mai multe de la el (nu aveau proprietate, au stat intr-o locuinta de serviciu - decat ceva electrocasnice); el i-a cedat custodia copilului si plateste pensie alimentara mai mult decat s-ar cuveni conform salariului lui. Ea s-a mutat la parintii ei, betivi scandalagii, care sustineau ca el nu este demn de fiica lor. Pensia alimentara era folosita pentru capriciile mamei (vacante cu prietenul ei actual), cand copilul ii cerea bani pentru scoala sau mici pofte ea il trimitea la "taica'su". Dupa cateva luni, ea s-a certat cu parintii ei, au alungat-o din casa, ea s-a dus cu copilul tot la fostul sot in locuinta lui de serviciu...pentru a evita scandalul, el i-a primit "provizoriu"-sunt de 5 luni acolo deja, ea insa nu are gand sa plece si nici sa cedeze custodia copilului, copil care ii asigura macar un venit lunar. Cum poate scapa el din acest lant vicios? Are vreo obligatie in a-i asigura ei locuinta atata timp cat sunt divortati, insa ea are copilul lui? Mentionez ca eu locuiesc singura cu bebe al meu, departe de scandal si probleme, insa vrem ca si tati sa stea cu noi.
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 20:49, 16 Septembrie 2009
Multumesc tuturor pentru solutii.
Este greu intr-adevar sa intelegi o astfel de situatie cand nu sunt furnizate toate detaliile. Tatal doreste sa locuiasca cu mine si cu bebelusul. Momentan este "fortat" sa accepte acest compromis...acest aspect insa se va rezolva. Am retinut din raspunsuri ceea ce trebuie facut.
- Acum, ce sanse sunt sa castige custodia copilului: daca luam un apartament cu 2 camere si dovedim ca are spatiu decent de a locui si invata (pe numele cui insa? este ok si posibil pe numele bebelusului?); daca ne-am casatori (asa copilul ar veni intr-o familie) sau nu? Mama este de acord sa "cedeze" custodia copilului in schimbul unei sume de bani lunar (no comments).
- In cazul fericit in care obtine custodia, nu mai plateste pensie alimentara (ar trebui sa primeasca de la mama acum, nu?), poate parasi tara impreuna cu copilul fara acordul mamei (pe care repet, in veci nu l-ar obtine) ?
- Daca tatal doreste sa modifice pensia alimentara (neavand loc de munca), exista cumva vreo limita minima acceptata (chiar daca mama va sustine ca nu are venit suficient cu care sa poata creste copilul?) - mai ales ca are acum 2 copii...(aceasta pana cand se reangajeaza si are un venit sigur pentru a initia procesul de obtinere a custodiei...). Va trebui sa fac si eu vreo declaratie de venit?
Am punctat in linii mari niste aspecte la care va multumesc anticipat pentru raspuns.
daca prietenul dvs solicita in instanta incredintarea copilului sau si instantanta ii accepta cererea , mama copilului ii va plati acestuia pensie de intretinere, daca concubinul dvs solicita acest lucru .
daca doamna in cauza , nu are loc de munca pensia se plateste raportata la venitul minim pe economie .
de asemenea, daca minorul va fi incredintat spre crestere si educare tatalui sau , in cazul in care acesta doreste sa plece din tara cu acesta nu va avea nevoie de acordul expres al mamei copilului in acest sens.
este suficienta hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila .
doar in cazul in care va dori sa pelce cu minorul in tari din afara UE , va avea nevoie de acordul mamei copilului in acest sens.

un imobil poate fi achizitionat si pe numele copilului minor .
Nu vreau sa dau cu bata in balta , dar eu cred ca prietenul nu isi doreste sa fiti impreuna , pentru ca daca vroia va mutati pana acuma impreuna , avand in vedere faptul ca dumneavoastra dispuneti de locuinta , va mutati !

In loc sa o primeasca pe fosta impreuna cu copilul in locuinta de serviciu , putea sa ceara reincredintarea minorului , avand in vedere faptul ca mama minorului nu are unde sa stea , dar a preferat sa o primeasca in locuinta . :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta si protectia copilului, custodia copiilor minori grg_zzz grg_zzz Buna ziua! O minora de 16 ani are nevoie de un sfat si bineinteles de ajutor.Parintii ei au divortat de curand(in septembrie,cred ca s-a pronuntat divortul)si ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu un sfat ionela86 ionela86 Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor catre tata baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)