avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indemnizatie de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indemnizatie de handicap

buna ziua....momentan sunt pensionar cu grad 3 de invaliditate cu probleme cardiace incepand cu data de 16 06 2013. .in anul 2004 am avut un accident vascular cerebral sindrom wallenberg in urma caruia am ramas cu anumite sechele,dar fara deficiente locomotorii..ieri am auzit la televizor minisrul muncii vorbind despre revenirea la incadrarea in grad de handicap a respectivelor accidente .daca este adevarat as vrea sa stiu daca ma incadrez in aceasta situatie si care sunt procedurile .mentionez ca am 56 ani si un stagiu de cotizare de 35 ani
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:38, 18 Aprilie 2014
Chiar daca va dezamagesc, trebuie sa va spun ca de la afirmatii verbale la televizor ale ministrului muncii si/ sau ale invitatilor in emisiune, pana la aprobarea unor acte normative in parlament, care sa aduca modificari si completari la actualele prevederi legislative, este cale lunga.
Primul care trebuie sa aduca modificari este ministerul sanatatii, care sa reactualizeze lista cu afectiuni, ulterior sa se modifice si legea pensiilor publice.
1. Dvs. sunteti pensionar de invaliditate gr. III deci sunteti deja incadrat intr-un grad de invaliditate (puteti sa lucrati 4 ore pe zi sa sa cumulati salariul cu pensia de invaliditate).

2. - Cred ca dvs. vreti sa intrebati de indemnizatia de handicap (nu exista "pensie de handicap", am corectat eu titlul)).
- Pentru aceasta comisia de expertiza medicala trebuie sa va stabileasca un grad de handicap.

3. Pensia de invaliditate se poate cumula cu indemnziatia de handicap.
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap carleta carleta Buna ziua, Tatal meu este diagnosticat cu dementa Alzheimer forma severa,am fost la DGASPC Bacau cu scrisoare de la comisie in care este specificat ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap tomasso tomasso Glorumero nefrita la care se adauga avc ischemic (doua episoade) sant afectiuni care se regasesc in normativul in vigoare al afectiunilor incadrabile grupele ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez? Denireb Denireb Certificat de incadrare in grad de handicap. Sunt pensionara de invaliditate gr.2,am 57ani,fiind diagnosticata cu afectiuni cardiace,psihice si respiratorii( ... (vezi toată discuția)