avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actul de donatie!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actul de donatie!

Actul de donatie se poate fasce PE numele unui minor? Poste fi revocat de catre fostul proprietar? In cazul in care sunt mai multi mostenitori(3 copii)se poate face in favoarea tuturor. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:35, 11 Aprilie 2014
Câți ani are minorul?
10 ani
Se poate, indiferent de vîrsta minorului. Aveţi nevoie de autorizarea autorităţii tutelare, care va numi şi un curator pentru reprezentarea minorului sub 14 ani, respectiv pentru asistarea lui dacă are peste 14 ani.

Donaţia va putea fi revocată doar în condiţiile codului civil, şi nicidecum la simpla dorinţă a celui care donează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea minorului Adrian06 Adrian06 Buna seara. Vreau sa ma lamuriti si pe mine va rog frumos, cum pot fi folositi banii primiti de mine mostenire dupa tatal meu, eu fiind minor, mama mea a fost ... (vezi toată discuția)
Curatela speciala pentru minor dulcyca_eu dulcyca_eu in ce conditii se acorda un curator unui minor care primeste prin contract de vanzare cumparare un imobil? ma interseaza si in cat timp se acorda hotararea ... (vezi toată discuția)
Un testament in favoarea unui minor lanagyist lanagyist Buna ziua. As dori sa aflu daca legal se poate lasa pe numele unui minor de 6 ani, un imobil pe numele sau, fara a fii tutorele parintii sai. Trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)