avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Calcul impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Calcul impozit pe profit

Lucrez la un birou de contabilitate si mi s-a dat sa inregistrez facturile pentru o firma cu tva lunar, cu salariati si cu impozit pe profit-16%.
Mi s-a spus sa acord mare atentie la inregistrarea facturilor avand in vedere aceste conditii. Intrebarea mea este. Daca firma plateste impozit pe profit, acest lucru influenteaza in vreun fel inregistrarile facturilor si bonurilor? Sau trebuie luat in calcul doar faptul ca se depune declaratie pentru impozit?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:02, 30 Aprilie 2014
Sigur ca influenteaza modul de inregistrare, ma refer la faptul, daca cheltuielile din facturile/bonuri de achizitii introduse sunt deductbile sau nu, la fel si la TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile/declaratii anamaneaconta anamaneaconta Am o societate cu urmatoarele caracteristici: - TVA lunar - salariati lunar - impozit pe profit 16 % Cod caen 7022 - Activitati de consultanta si ... (vezi toată discuția)
Srl vs pfa alina240 alina240 Detin in SRL si activitatea principala pe care o desfasor acuma este de inchirieri. M-am gandit sa devin PFA insa am unele nelamuriri, printre care: -Pe SRL ... (vezi toată discuția)
Inregistrari rjip si jurnale cumpatarari/vanzari acatanas acatanas Buna ziua, am cateva intrebari , nu inteleg foarte bine cum sa procedez. Sunt PFA neplatitor de TVA, sistem real, prestari servicii . In medie emit 2-3 ... (vezi toată discuția)