avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu + bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu + bonuri de masa

Va salut. Sunt proaspat angajat nu am mai avut vreun job pana acum si am o nedumerire legata de salariu. Lucrez part time (4h) si am 425 brut ( adica jumatate din minimul pe economie). Daca angajatorul imi da bonuri de masa (cate 1 pentru fiecare zi lucrata) , in salariul final se includ si bonurile de masa? Adica daca valoarea netului la 425 brut ar fi 338, eu in mana as lua 338+bonuri sau bonurile+restul pana la 338? Sper ca ati inteles intrebarea. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:45, 11 Aprilie 2014
Normele metodologice pentru aplicarea art. 57 din Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, prevad la pct. 106 ca venitul brut lunar din salarii reprezinta totalitatea veniturilor realizate intr-o luna conform art. 55 alin. (1) — (3) din Codul fiscal de o persoana fizica, pe fiecare loc de realizare, indiferent de denumirea acestora sau de forma sub care sunt acordate.

Prin urmare, in venitul brut lunar realizat intra venitul din salarii, veniturile asimilate salariilor carora li se aplica aceleasi reguli de impunere si avantajele acordate de angajator .

Potrivit reglementarilor Codului fiscal, veniturile in natura se cumuleaza in vederea impozitarii in luna in care acestea au fost primite de salariati. In aceeasi maniera, respectand regula generala, sunt tratate si celelalte venituri din salarii (de exemplu primele), cumulandu-se cu veniturile de natura salariala ale lunii in care se platesc. In mod similar, Hotararea Guvernului nr. 791/2010 a reglementat impozitarea valorii nominale a tichetelor de masa, acordate potrivit legii, ca venituri din salarii in luna in care acestea sunt primite.
Prin urmare, contravaloarea tichetelor de masa va fi inclusa in statul de salarii in scopul impozitarii.
Calculul, retinerea si virarea impozitului pe salarii se va efectua de catre angajator , contravaloarea tichetelor de masa fiind impozitata prin cumulare cu celelate venituri de natura salariala realizate in luna in care sunt acordate.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
bonurile de masa nu intra in salariu net, ci brut...dar, sincer, ce lucrati pentru acest salariu? mi se pare extrem de mic , in conditiile in care un sofer neprofesionist pentru pentru 4 ore nici nu discuta fara 700-1000 lei , in Bucuresti.
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2014
Antoanela Geaman, Avocat
Fluturasul de salariu ar trebui sa arate astfel:

FLUTURAS martie 2014
Salariu incadrare 425
Total ore lucratoare/luna 84

Ore Sume
Lucrat 84 425
Total venit Brut 425
CAS 10,5% 45
Somaj 0,5% 2
CASS 5,5% 23
Venit Net = total brut - CAS - CASS-somaj = 355

Deducere personala 250
Tichete de masa 21 196
Venit baza calcul impozit= venit net - deducere + tichete masa = 301
Impozit = baza impozit x 16% = 48
Salariu net = venit net - impozit = 307

Daca nu se acorda tichete de masa, salariul net este de 338.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa bonaparte bonaparte de ce bonurile de masa se retin din salariu angajatului ? eu stiu ca angajatul plateste doar impozitul pe bonuri , nu ca le plateste integral salariatul . e ... (vezi toată discuția)
Tichete masa la salariu minim pe economie Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I se pot da tichete de masa la un angajat cu salariul minim pe economie din mediul privat , cite bucati si ce formalitati (documente) se intocmesc si cit este ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa rusiconstanti rusiconstanti Buna ziua sotia mea sa angajat la o firma de confectii lucreaza doar de 19 zile si a primit salariu si bonuri de masa . Bonurile de masa nu le-a primit toate ... (vezi toată discuția)