avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara! Sunt interesata de procedurile care trebuie infaptuite si costurile la care se ridica acestea pentru un divort de o persoana de aceeasi nationalitate (romana) aceasta din urma plecand acum 2 ani in Italia si despre care nu mai stiu absolut nimic. Nu reusesc sa iau legatura cu aceasta persoana insa inainte de plecarea ei discutam de un eventual divort. Colac peste pupaza am si un credit facut in franci elvetieni cu ajutorul careia am luat prima casa impreuna cu sotul "fugar" si nu am cum sa dovedesc bancii ca nu mai am sprijin in plata creditului.
Va multumesc anticipat!
Cosurile sunt taxa de timbru pentru divort , depinde cate capete de cerere aveti, in jur de 500 lei si onorariul de avocat.colegul cred ca incerca sa va explice ca , dupa noul cod de proc daca cererea dvs. nu este formala vi se va anula si platiti taxa de timbru degeaba. Abea dupa soputionarea divortului puteti face partaj
Va multumesc pentru raspuns. Sunteti f amabila. Cer sfaturi, detalii pentru a putea sa actionez intr-un fel, dat fiind faptul ca nu pot afla absolut nimic despre sot (unde anume in Italia se afla, un numar de contact etc). Si inainte de a contacta un avocat sa pot intelege despre ce discut cu acesta. In fond este un forum...
Puteti sa va judecati si in lipsa sotului si daca nu-i stiti adresa, insa trebuie demonstrat ca ati depus toate diligentele, iar asta numai un avocat va poate lamuri, dupa ce analizeaza cazul in speta, mai ales ca, dupa noua procedura instanta analizeaza initial, in procedura de regularizare aceasta problema.instanta nu acorda consultanta juridica, ci doar avocatii.
Pe mine ma intereseaza in primul rand cum as putea divorta de sotul meu daca acesta nu este de gasit...adica fara acordul lui. Daca acesta era in tara sunt sigura ca situatia ar fi fost mult mai usoara... in ceea ce priveste partajul, pot sa va spun ca actualul credit pentru cumpararea casei a fost facut de catre mine inainte de a ma casatorii cu sotul meu, casa este pe numele meu, acesta din urma doar contribuind la plata ratei. A plecat acum aprox. 2 ani. Nu sunt cunoscatoare insa, atata timp cat creditul si casa au fost facute/cumparate de catre mine inainte de casatorie se considera bun dobandit in timpul casatoriei (iar sotul meu are drept la jumatate din acest bun) sau se va imparti doar ce am dobandit dupa casatorie?
Se imparte tot ce ati dobandit dupa casatorie.are un drept de creanta si asupra ratelor achitate in timpul casatoriei .este complicat.v-am raspuns, teoretic puteti divorta si daca nu cunoasteti domiciliul sotului insa, fara avocat nu veti putea, dupa parerea mea deoarece nu cunoasreti termenii procedurali si nu veti trece de faza preliminara, e casi cum v-ati duce la o operatie fara analize. Interesul dvs. este sa divortati, nu sa ramaneti casatorita deoarece tot ce dobanditi se prezuma a fi bun comun.
daca incercati singura actiunea riscati sa va fie anulata ca nu ati indicat domiciliul si pirdeti si taxa de timbru, care este mai mare decat o consultatie la avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez si nu stiu cum sa fac si ce pot sa pierd lavi_marcos lavi_marcos in data de 28.10.2008 am 2 ani de casatorie. sunt la prima casatorie si nu ma mai inteleg cu sotul meu. de 2 luni ma uramareste non-stop, imi verifica toate ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj auracata auracata buna ziua. sint casatorita din 2002 si locuiesc intr-un apartament cu 3 camere proprietate comuna.(cu toata ca , casa este cumparata numai din banii mei).sotul ... (vezi toată discuția)
Conventia matrimoniala mariaci mariaci buna ziua, sunt interesata sa stiu daca, in lumina noului cod civil, regimul matrimonial al bunurilor detinute de soti poate fi modificat in timpul ... (vezi toată discuția)