avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere executare silita?

Am beneficiat de un credit de nevoi personale pe care din motive bine intemeiate nu l-am putut rambursa .In anul 2009 luna iunie a fost ultima rata achitata de mine in acest contract . Am aflat ca banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare in februarie 2010 . In luna ianuarie 2014 am primit de la un executor o somatie sa achit intreaga suma restanta si mi s-a instituit poprirea pe salar in urma unei incuvintari de executare silita data de judecatorie. Mentionez ca eu nu am mai efectuat nici o plata in acest contract din iunie 2009. Eu consider ca dreptul de a cere executarea silita s-a prescris . Va rog ajutati-ma cu un sfat . Eu am depus o contestatie la executare silita in care invoc ca dreptul de a cere executarea silita s-a prescris.
Cel mai recent răspuns: Petrescu Laurentiu , Avocat 16:14, 12 Aprilie 2014
Si doriti un sfat in legatura cu ce ?
In principiu conf.art 705 din noul cod de procedura civla "dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani".Cu toate acestea exista si institutia Suspendarii prescriptiei cit si intreruperii prescriptiei prev.de art. 707 si 708 din acelasi cod cu eonsecinta repunerii in termenul de prescriptie daca sint intrunite cerinte din articolele enuntate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie credit prettywomen prettywomen Buna ziua! As dori si eu un raspuns va rog la o problema. Sora mea a facut un credit in 2003 pe doi ani la o banca.A platit cateva rate dar nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Prescriptie dreptului de a obtine executarea silita Irina S. Irina S. In anul 2009, creditorul banca, a solicitat executorului bancar executarea silita a debitorului, prin adresa scrisa, cerere la care a anexat titlul ... (vezi toată discuția)
Executare silita duduta28 duduta28 Buna ziua Am următoarea speta: In 2006 si 2006 am contractat 2 credite de nevoi personale pe care nu le am mai putut plati. In 2012 (iulie) am primit o ... (vezi toată discuția)