avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie dreptului de a obtine executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie dreptului de a obtine executarea silita

In anul 2009, creditorul banca, a solicitat executorului bancar executarea silita a debitorului, prin adresa scrisa, cerere la care a anexat titlul executoriu certificat cu mentiunea conform cu originalul.
Imediat, executorul bancar a formulat la instant competenta de executare, cerere de incuviintare a executarii silite, la care a anexat cererea creditoarei si titlul executoriu - contract de credit de consum (in copie), sens in care a fost emisa Incheierea de admitere a cererii de incuviintare.

Din anul 2009 si pana in luna mai 2015, creditorul banca nu a efectuat niciun act de executare in executarea inceputa in acest sens insa in anul 2014 a cesionat creanta unei firme de recuperari .

In luna mai 2015, mandatarul cesionarului a inceput o noua executare silita in temeiul aceluiasi titlu executoriu (a solicitat mai intai investirea cu formula executorie, apoi a obtinut Incheierea de incuviintare a executarii de la executorul judecatoresc).

Considerati ca se poate invoca pe calea unei contestatii la executare prescriptia dreptului de a obtine executarea silita (invocand prev.art. 708 (1) pct. 2 si (2) din C.pr.civ., avand in vedere situatia de fapt asa cum a fost expusa mai sus?
Debitorul detine ca inscrisuri in dovedire, prima Incheiere de incuviintare a executarii silite dispusa de catre instanta de judecata in anul 2009.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 18:15, 18 Iunie 2015
Invocati art. 705 si 706 noul cod civil si aveti sanse de castig. Cesiunea nu are nimic a face cu inceperea prescrierii si nu va este opazabila.
Va multumesc.

Daca mai sunt si alte opinii , le astept cu interes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de executare inceput de executorul bancar in anul 2009 Irina S. Irina S. Dosarele de executare incepute de catre un executor bancar in anul 2009 (titilu executoriu, contract de imprumut, executare silita incuviintata de catre ... (vezi toată discuția)
Schimbare executor mara_33 mara_33 Buna ziua ! As dori sa -mi spuneti va rog frumos, cei care v-ati confruntat cu situatia mea , daca se poate face transfer de la un executor judecatoresc la ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit prettywomen prettywomen Buna ziua! As dori si eu un raspuns va rog la o problema. Sora mea a facut un credit in 2003 pe doi ani la o banca.A platit cateva rate dar nu a mai putut ... (vezi toată discuția)