In anul 2009, creditorul banca, a solicitat executorului bancar executarea silita a debitorului, prin adresa scrisa, cerere la care a anexat titlul executoriu certificat cu mentiunea conform cu originalul.
Imediat, executorul bancar a formulat la instant competenta de executare, cerere de incuviintare a executarii silite, la care a anexat cererea creditoarei si titlul executoriu - contract de credit de consum (in copie), sens in care a fost emisa Incheierea de admitere a cererii de incuviintare.
Din anul 2009 si pana in luna mai 2015, creditorul banca nu a efectuat niciun act de executare in executarea inceputa in acest sens insa in anul 2014 a cesionat creanta unei firme de recuperari .
In luna mai 2015, mandatarul cesionarului a inceput o noua executare silita in temeiul aceluiasi titlu executoriu (a solicitat mai intai investirea cu formula executorie, apoi a obtinut Incheierea de incuviintare a executarii de la executorul judecatoresc).
Considerati ca se poate invoca pe calea unei contestatii la executare prescriptia dreptului de a obtine executarea silita (invocand prev.art. 708 (1) pct. 2 si (2) din C.pr.civ., avand in vedere situatia de fapt asa cum a fost expusa mai sus?
Debitorul detine ca inscrisuri in dovedire, prima Incheiere de incuviintare a executarii silite dispusa de catre instanta de judecata in anul 2009.
Schimbare executor
mara_33
Buna ziua !
As dori sa -mi spuneti va rog frumos, cei care v-ati confruntat cu situatia mea , daca se poate face transfer de la un executor judecatoresc la ... (vezi toată discuția)